Tetszett a cikk?

A szlovák Pénzpiaci Felügyelet 10 millió szlovák korona bírsággal büntetné a magyar olajtársaságot azért, mert nem adta be időben a nyilvános vételi ajánlatát.

A Mol fellebbez az ítélet ellen, mivel a cég tudomása szerint a szlovák jogszabályok nem írnak elő tíznapos határidőt a kötelező ajánlat megtételére. A nem jogerős határozat ellen 15 napon belül lehet fellebbezést benyújtani. A Mol Rt. november 25-én, a szlovák Pénzügyi Piaci Felügyelet októberi jóváhagyását követően nyilvános vételi ajánlatot tett a Slovnaft összes részvényére.A legnagyobb szlovák olajfinomító, a Slovnaft részvényeinek 70 százalékát birtokló Mol Rt. hosszú hónapokon át küzdött a kisrészvényesek érdekeit képviselő J and T nevű szlovák résztulajdonos társasággal, amely elfogadhatatlannak tartotta a Mol eredeti ajánlatát.A Molnak azért kellett kötelező ajánlatot tennie, mert március 28-án 66 százalék fölé nőtt tulajdona a Slovnaftban. A Mol 2000-ben nemzetközi pályázat útján, 36,2 százalékos részesedést szerzett a Slovnaftban tőkeemeléssel és értéktőzsdei felvásárlásokkal. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Veszélyhelyzetben Pintér Sándor a kórházak ura

Veszélyhelyzetben Pintér Sándor a kórházak ura

Orbán a Facebookra kirakott véleménycikkben sorosozik

Orbán a Facebookra kirakott véleménycikkben sorosozik

Ne kopaszd meg a bankod! – az MNB letiltott egy engedély nélküli alkuszcéget

Ne kopaszd meg a bankod! – az MNB letiltott egy engedély nélküli alkuszcéget