Tetszett a cikk?

A négy nagy bank a veszteséges állami vállalatoknak juttatott nagyösszegű rossz kihelyezés miatt került válsághelyzetbe.

Kínában kormányszintű bizottságot állítottak fel a négy nagy állami bank átfogó megreformálására; az intézkedések között tőkeinjekció is szerepel - jelentette be a kínai bankfelügyelet. A négy nagy bank a veszteséges állami vállalatoknak juttatott nagyösszegű rossz kihelyezés miatt került válsághelyzetbe.Összesen 720 milliárd dollárnyi rossz kihelyezésről lehet szó, s ezért most legalább 320 millárdos segélycsomagra volna szükség - írja a Reuters. A Bank of China, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank, a Kínai Fejlesztési Bank és a Mezőgazdasági Bank szerepelnek a megsegítendő és megreformálandó pénzintézetek között. A bankfelügyelet már felvázolta a reformterveket, amelyek között nemzetközi szakértők - a Financial Times szerint köztük Hong-Kong-i kínai szakemberek - meghívása is szerepel a bankok kulcspozícióiba, valamint a tőzsdei megjelenés elősegítése és külföldi befektetők becsábítása a négy, ezidáig száz százalékig állami tulajdonú nagy bankba. A bankfelügyelet már 2005-ig jelentős eredményeket szeretne elérni a nagy bankoknál, és 3-5 év alatt szeretné teljesen végrehajtani a reformokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Róbert lángosfutárnak állt

Gergely Róbert lángosfutárnak állt

Népszava: Egy iskolát már be kellett zárni a tanárok tesztelése nyomán

Népszava: Egy iskolát már be kellett zárni a tanárok tesztelése nyomán

Mostantól ön is megnézheti Charles Darwin kéziratát, ami megváltoztatta a világot

Mostantól ön is megnézheti Charles Darwin kéziratát, ami megváltoztatta a világot