Tetszett a cikk?

Jövőre egyes termékekre már nem lehet igénybe venni a Sulinet Expressz program (SE) keretében nyújtott hatvanezer forintos adókedvezményt – közölte pénteken az oktatási miniszter.

A támogatott termékek köréből kikerülnek a digitális kamerák, projektorok, bizonyos hangfalak, illetve a különböző játékoknál használható botkormányok, mivel ezek a termékek közvetlenül nem kapcsolhatók az oktatási tevékenységhez – mondta Magyar Bálint. A miniszter azt is hozzátette: a programból kikerülő termékek az eddigi forgalmon belül minimális tételt jelentettek, az eladott összérték maximum fél százalékát tették ki.A programban részt vevő oktatási-, munkaügyi-, informatikai- és pénzügyi tárca delegáltjaiból november 24-én megalakult a Sulinet Expressz Projekt Tanács, amely ezentúl folyamatosan dönt a termékek programba való bekerüléséről, illetve adott esetben kikerülésükről.Magyar Bálint elmondta: az év végéig mintegy 10-12 milliárdos forgalommal számolnak a SE programban. A júliusi indulás óta több mint 17 ezer számítógépet értékesítettek és mintegy 30-40 ezer egyéb számítógép-alkatrészt adtak el. A program keretében eddig 7 milliárd 250 millió forintért vásároltak termékeket – mondta a tárcavezető. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Hajszálra volt a bravúrtól a Fradi a Juventus ellen

Hajszálra volt a bravúrtól a Fradi a Juventus ellen

Radar360: Rossz világ jön a gazdaságra és az Indexre

Radar360: Rossz világ jön a gazdaságra és az Indexre