Tetszett a cikk?

A Jukosz egyik főrészvényese cáfolta azt a hétvégén felröppent hírt, hogy az egyesítendő JukoszSzibnyeft olajvállalat vezetését átengedik a felvásárolt Szibnyeft vezetőinek.

Az orosz Jukosz olajtársaságnál hallani sem akarnak róla, hogy az egyesítendő JukoszSzibnyeft olajvállalat vezetését átengedjék a felvásárolt Szibnyeft vezetőinek - idézte a Vedomosztyi című orosz lap hétfőn a Jukosz egyik főrészvényese, Leonyid Nyevzlin nyilatkozatát. Nyevzlin azokra a hétvégén elterjedt sajtóbeli találgatásokra reagált, hogy a Szibnyeft volt fő részvényese, Roman Abramovics követelte, alkalmasint a Kreml támogatásával: a Szibnyeft vezérigazgatóját, Euegene Shvidlert nevezzék ki a JukoszSzibnyeft vezérigazgatójává. E feltételezések szerint a Szibnyeft azért mondta le az egyesülést, mert ez a követelés nem teljesült.Elemzők szerint az egyesülést nehéz, de nem lehetetlen visszacsinálni. A Jukosz részvényesei már megszerezték a Szibnyeft 92 százalékát 26 százaléknyi Jukosz-részvényért és 3 milliárd dollár készpénzért cserébe. Hátra volt még, hogy a Jukosz kötelező ajánlatot tegyen a kisrészvényeseknek, illetve megválasszák az egyesült cég igazgatótanácsát. Ez lett volna a Szibnyeft visszalépése előtt pénteken kezdődött, majd félbeszakadt közös közgyűlés dolga.Nyevzlin megismételte, hogy a Jukosz tovább tárgyal "egy külföldi befektetővel" is, amelyet nem nevezett meg. Korábban az amerikai ExxonMobil és a ChevronTexaco került szóba mint érdeklődő a Jukosz 25-50 százaléka iránt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb művészeti aukciót szervezett a Heti Betevő, Alföldi Róbert képére is lehet licitálni

Újabb művészeti aukciót szervezett a Heti Betevő, Alföldi Róbert képére is lehet licitálni

Szijjártó: Kikérjük magunknak, hogy Ukrajna kitiltotta a magyar miniszteri biztost

Szijjártó: Kikérjük magunknak, hogy Ukrajna kitiltotta a magyar miniszteri biztost

Ötven év múlva "vészes földközelségbe" kerülhet egy óriási aszteroida

Ötven év múlva "vészes földközelségbe" kerülhet egy óriási aszteroida