Tetszett a cikk?

A minisztérium azt szeretné, ha a bérlakásépítési programban megmozdulna a vállalkozói tőke.

Lakbértámogatási rendszert vezet be jövőre kísérleti jelleggel a Belügyminisztérium - közölte Lamperth Mónika, a tárca vezetője. A támogatást szociális rászorultság szempontja alapján ítélik majd meg.Az állami bérlakásprogram három és fél évvel ezelőtti elindítása óta csaknem 54 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el az önkormányzatok és az egyházak. Így mintegy 11 200 lakás megépítése, megvásárlása, kialakítása valósulhatott meg, emlékeztetett a miniszter.Lamperth Mónika arra is felhívta a figyelmet, hogy "Magyarországon rendkívül alacsony a bérlakások száma, lényegesen alacsonyabb, mint Európa más országaiban". Szerinte az EU-ban 20-30 százalék körüli a bérlakásállomány aránya, míg ez az adat Magyarországon mindössze 6 százalék.Az állam a bérlakásépítési programba új forrásokat is be szeretne vonni: elsősorban a vállalkozói tőkét kívánják ösztönözni, mobilizálni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az OTP-től igazolt elnöke lehet az MKB Banknak

Az OTP-től igazolt elnöke lehet az MKB Banknak

Nem fogadta el a budakalászi polgármester a búzavirágozó jegyző lemondását

Nem fogadta el a budakalászi polgármester a búzavirágozó jegyző lemondását

Duma Aktuál: A honvédségi stewardess ordítva mutatja meg a helyed a gépen

Duma Aktuál: A honvédségi stewardess ordítva mutatja meg a helyed a gépen