Tetszett a cikk?

Az OTP Bank Rt. hitelkamatait 3 százalékkal, betéti kamatait pedig 1,5-2,7 százalékkal emeli meg december 20-i hatállyal - közölte a bank csütörtökön.

Az OTP tájékoztatása szerint a döntést a jegybanki alapkamat 2003. november 28-i 300 bázispontos emelését követően a pénzpiacon kialakult helyzet értékelése és a várható tendenciák elemzése után hozta meg a legnagyobb magyarországi hitelintézet árazásért felelős testülete áttekintve a bank teljes eszköz- és forrásoldali termékkörét, valamint a versenykörnyezetben bekövetkezett változásokat.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Lesz-e újabb jegybanki kamatváltoztatás az idén?
"A grémium az ésszerűség és a kiszámíthatóság szempontjai mentén határozott arról, hogy december 20-i hatállyal jellemzően 300 bázisponttal felfelé módosítja a hitelek egy részének kamatát és ugyanezen időponttól lekötési időtől és összegtől függően, 150-275 bázisponttal megemeli a lekötött betétek után fizetett kamatot" - mondta Spéder Zoltán.Az OTP-nél a vállalati-vállalkozói üzletágban a saját forrású hitelek és a lekötött betétek döntő része pénzpiaci kamatokhoz, illetve referenciahozamokhoz kötött, következésképp automatikusan átárazódik. Ugyanakkor a kereskedelmi banki üzletágban az OTP Bank bizonyos hiteltípusoknál december 20-ától 3,25 százalékponttal felfelé korrigálja a kamatokat, és ezzel egyidejűleg 200-275 bázisponttal magasabb kamatot térít vállalati számláknál összeg és lekötési idő függvényében a lekötött betétek körében. Az elhelyezett összegtől függően a sávos kamatozású vállalkozói megtakarítási számlán december 20-ától az elérhető kamat 150-275 bázisponttal növekszik.A lakossági folyószámla-hitelek és a szabad felhasználású jelzálog típusú hitelek kamatát december 20-i hatállyal 3 százalékponttal felfelé módosították, ugyanakkor változatlanul maradtak az áruvásárlási hitelek és a hitelkártya jelenleg érvényes kamatmértékei. A lakossági folyószámla tranzakciós vagy készenléti számlaként működő látra szóló formájának kamata nem változik, ugyanakkor a lakossági megtakarítási módozatok körében eltérő mértékben, de valamennyi számla és könyves betétet érint a kamatemelés. A kamatemelés mértéke 150-200 bázispont.A folyószámlán lekötött betétek körében az elérhető hozam lekötési időtől és összegtől függően 7,00 és 11,5 százalék között alakulhat, míg a látra szóló lakossági megtakarítási számlán és az elektronikus megtakarítási számlán az elérhető hozam 5 millió forinttól 11 százalékra emelkedik december 20-ától - közölte az OTP. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump is jóváhagyta, Biden átveheti az elnökséget

Trump is jóváhagyta, Biden átveheti az elnökséget

Óriási a forgalom a nemzetközi kikötőkben, ez pedig nagyon jó jel a világgazdaságnak

Óriási a forgalom a nemzetközi kikötőkben, ez pedig nagyon jó jel a világgazdaságnak

Több mint 50 ezer áldozata van már a járványnak Olaszországban

Több mint 50 ezer áldozata van már a járványnak Olaszországban