Tetszett a cikk?

Eredményes volt csütörtökön a 12 hónapos futamidejű diszkont kincstárjegyek aukciója, amelyen a kincstár 30 milliárd forint névértékű jegyet bocsátott ki. A sikeres aukció után erősödött a forint.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által meghirdetett 30 milliárd forint névértékű kincstárjegyre 48,58 milliárd forint összértékű ajánlat érkezett. A 12 hónapos kincstárjegyek 12,82 százalékos átlagos éves hozammal keltek el az egységes hozammutató (EHM) alapján, ez 2,90 százalékponttal magasabb az előző értékesítés átlaghozamánál. Az aukción elfogadott hozamajánlatok 12,17 és 13,03 százalék között szóródtak.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Visszatér-e 260 alá a forint/euró árfolyam december 12-ig?
A két héttel korábbi aukción 9,92 százalék, egy hónappal korábban pedig 9,95 százalék volt az átlaghozam. Borbély László András, az ÁKK általános vezérigazgató-helyettese pozitív fejleménynek nevezte az aukció sikerét, hogy az elfogadott ajánlatok hozama a kéthetes jegybanki betéti kamat (12,5 százalék) közelében volt.Ezen a héten a 3 és a 6 hónapos kincstárjegyek aukciója eredménytelenül végződött a jegyzések csekély összege miatt. A kincstár mindkét papírból 30 milliárd forintnyit hirdetett meg, a 3 hónapos futamidejűre 4,34 milliárd, a 6 hónaposra 9,46 milliárd forint összértékű jegyzés érkezett.A csütörtökön délben közzétett államkötvény aukció sikerének hírére erősödött a forint a bankközi devizapiacon. Az aukció eredményének közzététele után közvetlenül 4,78 százalékra javult a forint pozíciója az azt megelőző 4,20 százalékos szintről. Szerdán 3,50 százalékon állt a forint késő este. Az euróra délben 268,85 forinton született üzlet, míg a délelőtt folyamán 269,70-271,00 forint között ingadozott a közös valuta árfolyama. Szerdán késő este 272,45/50 forinton jegyezték az eurót. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bajba került a Trumpnak kedves YouTube-csatorna, miután hazugságot közölt a koronavírusról

Bajba került a Trumpnak kedves YouTube-csatorna, miután hazugságot közölt a koronavírusról

Vasrúddal próbáltak pénzt szerezni egy nyíregyházi ATM-ből

Vasrúddal próbáltak pénzt szerezni egy nyíregyházi ATM-ből

Már interneten is lehet vásárolni az Aldiból Budapesten

Már interneten is lehet vásárolni az Aldiból Budapesten