Tetszett a cikk?

Az MDF és a Fidesz frakciója a jövő évi költségvetési javaslat visszavonását és átdolgozását kéri a kormánytól, szerintük ugyanis a büdzsé nem tartható. Az ellenzék szerint László Csaba pénzügyminiszternek mennie kell.

Erről Áder János (Fidesz) és Herényi Károly (MDF) frakcióvezető beszélt pénteki közös sajtótájékoztatóján. Áder felhívta a figyelmet arra, hogy a költségvetési előterjesztés 255 forintos euróárfolyammal kalkulál, miközben pénteken az euró az MNB hivatalos devizaárfolyamai szerint 268,38 forintot ért.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Távozik-e posztjáról László Csaba pénzügyminiszter márciusig?
A Fidesz frakcióvezetőjének szavai szerint nemcsak a jövő évi költségvetés, de a Medgyessy-kormány gazdaságpolitikája is megbukott. Mindkét ellenzéki frakcióvezető szorgalmazta a szerintük tarthatatlan költségvetési törvényjavaslat kapcsán László Csaba pénzügyminiszter menesztését. Herényi Károly szerint a pénzvilág kormánnyal szembeni bizalomvesztéséhez nagymértékben járult hozzá a kabinet sodródó gazdaságpolitikája, az eladósodás növekedése, az elhibázott döntések.A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy a jövő évi költségvetés három nappal a sarokszámok parlamenti elfogadása után, közvetlenül a zárószavazás előtt, megbukott. "Megrendült a külföldi és belföldi befektetők politikai és gazdasági bizalma" - szögezte le. A politikai bizalom megrendülésének egyik okát a kormány által a független intézményekkel szemben megnyilvánuló politikai támadásokban jelölte meg. A gazdasági bizalom meggyengülését szerinte a kabinet szándékos, a forintot gyengítő politikája és az egymásnak ellentmondó, elhibázott nyilatkozatok okozták.Áder szerint a kormánynak mindent meg kell tennie ahhoz, hogy a bizalmat visszaszerezze. "A pénzügyminiszter menesztése pedig ehhez nem elegendő" - tette hozzá. A politikus külföldi lapvéleményekből idézve támasztotta alá azon véleményét, hogy a kormány gazdaságpolitikájára és elhibázott lépéseire gazdasági elemzők is felhívták a figyelmet.A szocialisták szerint már nem módosulnak a költségvetési sarokszámok, az MSZP frakcióvezető-helyettese pedig úgy látja: a büdzsével kapcsolatban nincs semmi ok a kapkodásra. Nem változnak a jövő évi költségvetés sarokszámai - közölte Göndör István. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Döntött az EU: rá kell majd írni az elektronikai eszközökre, mekkora a várható élettartamuk

Döntött az EU: rá kell majd írni az elektronikai eszközökre, mekkora a várható élettartamuk

Müller: Adatszolgáltatási torlódás miatt lett annyi új fertőzött

Müller: Adatszolgáltatási torlódás miatt lett annyi új fertőzött

G7: Mészáros Lőrincével felérő vagyona van egy magyarországi testvérpárnak

G7: Mészáros Lőrincével felérő vagyona van egy magyarországi testvérpárnak