Tetszett a cikk?

Hétfőn a hivatalos kereskedés vége felé 5,25 százalékon állt a forint a bankközi devizapiacon a sáv erős oldalán, ami jelentős erősödés a péntek 18 órai 4,73 százalékos pozícióval szemben. Az eurót hétfőn 17 óra tájban 268 forint körül jegyezték.

A dealerek szerint alacsony volt a forgalom és az árfolyamok is jóval szűkebb sávban ingadoztak, mint az elmúlt hét bármelyik napján. A piacon átmenetileg elmúlt az idegesség - mondják -, mivel megemésztették, hogy nem lesznek költségvetési megszorítások, és a miniszterelnök hétvégi nyilatkozatai meggyőzték a piacot arról, hogy nem várható változás a pénzügyi kormányzat vezetői posztjain.Több mint egy hét óta először ért véget a kereskedés a bankközi devizapiacon hivatalos kereskedési idő végén, 16 óra tájban; ez is jelzi, hogy a piacok megnyugodtak - fogalmaznak a deajerek.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Visszatér-e 260 alá a forint/euró árfolyam december 12-ig?
A forint 4,73-5,44 százalék között ingadozott a nap folyamán, az euróval 267 és 269 forint között kereskedtek. A dollár ismét rekord mélységbe, 1,2240-re jutott a nemzetközi piacokon az euróval szemben, ennek hatására Budapesten délután 218,90/219,20 forinton kereskedtek az amerikai valutával a pénteki 220,10/90 forintos kurzushoz képest.A forintpiacon is alacsony forgalomról számoltak be a kereskedők, az overnight kamatok a pénteki 11,50/70 százalékon maradtak. A hosszabb lejáratokon 10-15 bázisponttal csökkent a kamatszint, a forgalom azonban minimális volt. Az állampapírpiacon a kötvények iránt mérsékelt érdeklődés volt hétfőn, a vételek és eladások hullámzásának eredményeként a másodpiaci referenciahozamok 5-8 bázisponttal emelkedtek. A diszkont kincstárjegyek esetében viszont egyértelmű vételi dominancia alakult ki, ezért a 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozama 45 bázisponttal 11,74 százalékra csökkent. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság

Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság

Még mindig a postára járkál a sárga csekkekkel? Ennél rosszabb megoldást nem is választhatna

Még mindig a postára járkál a sárga csekkekkel? Ennél rosszabb megoldást nem is választhatna

Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját

Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját