Tetszett a cikk?

A londoni Economist Intelligence Unit (EIU) gazdaságfigyelő ház szerint az igen alacsony bázisról induló átalakuló gazdaságok növekednek a leggyorsabban jövőre.

Az átalakulóban lévő gazdaságok a tavalyi 3,7 százalékos és a 2003-ra jósolt 4,8 százalékos növekedés után még jövőre is 4,5 százalékkal növekszenek az EIU jelentése szerint. Az országcsoport átlagán belül Kazahsztán gazdasági teljesítménye 10,1, Grúziáé és Türkmenisztáné 10,0, Albániáé 6,5 százalékkal fog jövőre növekedni a londoni elemzők szerint. A feltörekvő Ázsia éllovasa továbbra is Kína lesz, 8,4 százalékos ütemmel.A neves londoni gazdaságfigyelő ház - a The Economist folyóiratot is gondozó kiadói és elemző csoport tagja - szerint a világgazdaság egészének összkibocsátása is ütemesen növekszik: a tavalyi 2,9 százalék és az idei évre várt 3,4 százalék után 2004-ben 4,1 százalékos globális növekedés várható.Nyugat-Európa továbbra is a mezőny alján van: itt a tavalyi 1,3 százalékos, és az idei évre várt 1,0 százalékos növekedés után az EIU jövőre 2,0 százalékos növekedést vár. A magyar gazdaság teljesítményének növekedése az EIU éves jelentése szerint az idei évre jósolt 2,7 százalékról jövőre 3,2 százalékra gyorsul.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
WHO-igazgató: A védőoltások nem tüntetik el teljesen a koronavírust

WHO-igazgató: A védőoltások nem tüntetik el teljesen a koronavírust

Merkel: Le kell zárni a síközpontokat

Merkel: Le kell zárni a síközpontokat

Fizikaórát tart Orbánnak az Economist a jogállami vitában

Fizikaórát tart Orbánnak az Economist a jogállami vitában