Tetszett a cikk?

A törvény - bírálói szerint – túl sok engedményt tesz az üzleti élet érdekeinek, s felülírja az egyes államokban már létező, szigorúbb jogszabályokat.

A januárban hatályba lépő törvény szerint tilos olyan elektronikus reklámlevelet (spamet) küldeni, amely hamis válaszcímet tüntet fel a fejlécben, vagy félrevezető a tárgy megjelölése; a reklám e-maileknek tartalmazniuk kell egy érvényes postai címet is, valamint annak a lehetőségét, hogy a címzettek elháríthassák a további küldeményeket. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) a törvény felhatalmazásával megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy tiltó listára iratkozhassanak fel mindazok, akik semmilyen körülmények között nem kérnek a reklámlevelekből. Ehhez mintául az a már létező névjegyzék szolgálhat, amelyre feliratkozva a telefonmarketing cégek kéretlen hívásait lehet letiltani.A törvény lehetővé teszi, hogy a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság más szövetségi ügynökségek, államügyészek és internet-szolgáltatók bepereljék a tömeges reklámlevelek küldőit, egyének ugyanakkor erre nem jogosultak. A törvény megsértői reklámlevelenként 250 dolláros pénzbüntetéssel sújthatók, összesen 2 millió dollárig, illetve 5 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetők.Kormányzati becslések szerint a reklámlevél-ipar meglehetősen koncentrált, a kéretlen levelek 90 százalékát mintegy 200 cég terjeszti. A kéretlen reklámlevelek napjainkban az email-forgalom több mint felét teszik ki. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
360 forint felett az euró

360 forint felett az euró

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából

Orbán beállt sofőrködni a tesztelő medikusokhoz

Orbán beállt sofőrködni a tesztelő medikusokhoz