Tetszett a cikk?

Az OTP Bank Rt. azért nem vesz részt a versenyben, mert nem találta elfogadhatónak az albán kormány módosítási igényeit. Az albán bank vevője így az osztrák Raiffeisen Zentralbank (RZB) lehet.

Az osztrák Raiffeisen bank szerda éjjel nyújtotta be módosított ajánlatát, 126 millió dollár értékben, a másik versenyző, a magyar OTP ellenben kilépett a pályázatból. Előzőleg az albán kormány felkérte a két jelentkezőt, hogy módosítsa ajánlatát a kormány feltételeinek megfelelően. A Raiffeisen elfogadta a feltételeket, az OTP azonban nem.Az OTP elégedetlenségét fejezte ki az albán kormány módosításra szóló kérése miatt. Az OTP véleménye szerint "a pályázat nincs összhangban a nemzetközi gyakorlattal" - írta a Reuters hírügynökség. „Nem láttam lehetőséget a dokumentáció megváltoztatására, mert az általunk kínált ár sokkal magasabb. Sokkal magasabb árért nem lehet sokkal nagyobb kockázatot vállalni” - idézte a hírügynökség Wolf Lászlót, az OTP vezérigazgató-helyettesét.Az albán kormány értékelő bizottsága elfogadta a Raiffeisen bank átdolgozott szerződési ajánlatát - mondta az albán pénzügyminiszter, Kastriot Islami. Az osztrák bank 95 millió dollárt kínál készpénzben, és az Albán Takarékpénztárhoz kapcsolná a 31 millió dollárra becsült koszovói részlegét. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Törvényszéken az Elios-ügy

Az Európai Törvényszéken az Elios-ügy

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Még mindig a postára járkál a sárga csekkekkel? Ennél rosszabb megoldást nem is választhatna

Még mindig a postára járkál a sárga csekkekkel? Ennél rosszabb megoldást nem is választhatna