Tetszett a cikk?

A legújabb rekord 1,2436 dollár/euró - a szerdai csúcspont 1,2422 volt. A felértékelődést rendben lévőnek tartják az Európai Központi Bank (EKB) nyilatkozó vezetői, így az akár folytatódhat is.

Az amerikai valutát alapvetően a befektetőknek a növekvő amerikai fizetési mérleghiány miatti aggodalma és az a vélekedés gyengíti, hogy még jó ideig változatlanul alacsonyak maradnak az amerikai kamatok.Az eurózóna hivatalos szerveinek több tagja pedig azt a hitet erősíti, hogy az euró erősödése valószínűleg nem elegendő ok a pénzpiaci beavatkozásra. Elemzések szerint az európai cégek együtt képesek élni az euró jelenlegi árfolyamával is. A felértékelődést rendben lévőnek tartják az EKB nyilatkozó vezetői is, így az akár tovább is folytatódhat.A legújabb rekord 1,2436 dollár/euró - a szerdai csúcspont 1,2422 volt. Az euró idén 18 százalékot erősödött a dollárral szemben. 2000-es rekordmélypontja óta nyeresége csaknem 50 százalékos. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Sztár gasztrobloggerrel erősít Újlipótváros jellegzetes étterme

Sztár gasztrobloggerrel erősít Újlipótváros jellegzetes étterme