Tetszett a cikk?

Megkezdték Calisto Tanzinak, a Parmalat olasz élelmiszeripari konszern letartóztatásban lévő alapítójának, volt elnök-vezérigazgatójának kihallgatását az olasz nyomozati szervek.

Tanzi, akit csalással és többszáz millió euró eltulajdonításával vádolnak, akár tizenöt év börtönbüntetést is kaphat. Az 1961-ben alapított Parmalat, Olaszország nyolcadik legnagyobb ipari vállalkozása, a botrány előtt több mint 2 milliárd eurót ért a tőzsdén, most alig 80 millió euró a piaci értéke.Az olasz ügyészségi vizsgálat során annyi már kiderült, hogy a Parmalat holding mérlegeit 1988 óta rendszeresen meghamisították, amivel legalább 8,7 milliárd eurós felhalmozott hiányt igyekeztek palástolni. Tanzi, akit néhány napos spanyolországi tartózkódás után szombaton este tartóztatták le Milánóban, 52 százalékos részesedésével a Parmalatnak még mindig a legnagyobb tulajdonosa. Elfogása elött állítólag fontos dokumentumok megsemmisítésére készült.A Parmalat a múlt héten csődvédelmet kapott, és az olasz ipari minisztérium az új elnök-vezérigazgatót, a jeles cégmentő hírében álló Enrico Bondit nevezte ki a Parmalat gondnokává. Bondi a cég átszevezésére kapott megbízást, jelentések szerint próbál majd eladni bizonyos vagyonrészeket, hogy mentse ami menthető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most ezzel a telefonnal lehet a legjobb fotókat csinálni

Most ezzel a telefonnal lehet a legjobb fotókat csinálni

Nem fertőzték meg ellenfeleiket a koronavírusos pólósok

Nem fertőzték meg ellenfeleiket a koronavírusos pólósok

Simonka bejelentette, vallomást tesz a fideszes politikusról, aki kizáratná őt a pártból

Simonka bejelentette, vallomást tesz a fideszes politikusról, aki kizáratná őt a pártból