Tetszett a cikk?

Hétfői hatállyal átmenetileg Bulgária is betiltotta az Egyesült Államokból származó marhahús importját a szivacsos agyvelőgyulladás miatt. Közben az Egyesült Államokban bejelentették: kanadai importból származik az a szarvasmarha, amelynél a szivacsos agysorvadás tüneteit észlelték a minap az amerikai hatóságok

Eddig több mint egy tucatnyi ország állította le az amerikai marhahús importját, megakadályozandó a fertőzés átterjedését; így a teljes, 3 milliárd dollárra becsült amerikai marhahúskivitel harmadát felvevő Japán, továbbá Dél-Korea, Mexikó, Kína, Oroszország, Vietnam, Kolumbia, Venezuela, Argentína, illetve más latin-amerikai államok. Az amerikai marhatenyésztők országos szövetségének becslése szerint évi 6 milliárd dolláros kár érheti az Egyesült Államokat a tartósan kieső export és belföldi eladási árak várható csökkenése miatt. (Az Egyesült Államokban előállított marhahúsnak 10 százalékát exportálják).Kanadai importból származik az a szarvasmarha, amelynél a szivacsos agysorvadás tüneteit észlelték a minap az amerikai hatóságok. Ron DeHaven, az amerikai mezőgazdasági minisztérium fő állatorvosa szombaton újságírókkal közölte, a BSE-fertőzött Holstein tehén abból a 74 darabos marhacsordából származik, amelyet 2001-ben importáltak a kanadai Alberta tartományból Idaho államba.(MTI, Reuters)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb 22 magyar fertőződött meg

Újabb 22 magyar fertőződött meg

Már az Android-főnök is Surface Duót használ?

Már az Android-főnök is Surface Duót használ?

Közel 12 milliárdos fejlesztést adtak át Ferihegyen

Közel 12 milliárdos fejlesztést adtak át Ferihegyen