Tetszett a cikk?

Kina külkereskedelme idén várhatóan meghaladja a 840 milliárd dollárt, 35 százalékkal múlja felül a tavalyi szintet, és ezzel Kína a világ negyedik legnagyobb kereskedő nemzete lett az USA, Japán, és Németország után, megelőzve többek közt Franciaországot.

Kína exportja 430 milliárd dollár, importja 410 milliárd dollár körül alakul 2003-ban, így a külkereskedelmi mérleg többlete várhatóan 20 milliárd dollárt tesz ki, szemben a tavalyi 30,4 milliárd dollárral –jelentették be Pekingben. A kivitel 33 százalékkal növekszik az idén, legfőbb képen azért, mert több külföldi cég Kínába vitte termelését, kihasználván az olcsó munkaerőt.Idén a közvetlen külföldi tőkebefektetések (FDI) csupán kismértékben emelkednek 2002-höz képest, amikor 52,7 milliárd dollárra rúgott értékük. Ezzel már tavaly megelőzték az Egyesült Államokat, amely addig a külföldi beruházások elsőszámú célpontja volt. Az idén a kinai GDP várhatóan 8,5 százalékkal emelkedik.(MTI, Reuters)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átlagosan 3 hónap tartalékuk van azoknak, akiket a koronavírus miatt rúgtak ki

Átlagosan 3 hónap tartalékuk van azoknak, akiket a koronavírus miatt rúgtak ki

A Millenium Falcon, avagy fapadossal az űrbe – Elon Musk életútja, 6.rész

A Millenium Falcon, avagy fapadossal az űrbe – Elon Musk életútja, 6.rész

Óriási természeti katasztrófát okozhat a Mauritiuson kiömlött olaj

Óriási természeti katasztrófát okozhat a Mauritiuson kiömlött olaj