Tetszett a cikk?

Az olasz pénzpiaci hatóság hétfőn bejelentette, hogy a Parmalat által kibocsátott részvények, értékpapírok jegyzését további intézkedésig leállították.

Az olasz élelmiszeripari csoport részvényei a legutolsó, december 23-ai kereskedési napon 90 százalékot vesztettek értékükből azóta, hogy a vállalat megrendült pénzügyi helyzetéről az első hírek napvilágot láttak. A vállalat december 19-én jelentett fizetésképtelenséget, miután az egyik amerikai bank közölte: számláján nincs meg az a 3,95 milliárd eurós összeg, amiről a Parmalat szeptemberben jelentést tett.A milánói bíróság a hétvégén letartóztatási parancsot adott ki Calisto Tanzi, a Parmalat részvények több mint 50 százalékát birtokló tulajdonos ellen csalás és okirathamisítás, pénzek adóparadicsomokba való menekítése miatt. Tanzi elismerte ugyan, hogy a kimutatott mérlegtöbblet nem létezik, azt azonban tagadta, hogy a pénzt eltulajdonította volna. A 65 éves vállalkozó vasárnapi, több órás kihallgatásakor a vádra, miszerint 800 millió eurót a cég kasszájából eltulajdonított volna, azt közölte, hogy " saját célra legfeljebb 500 eurót fordítottam ".A hetedik legnagyobb olasz vállalatcsoport mérlegében több mint 7 milliárd eurós hiány van. A Parmalat számos leányvállalatát, egyebek között az AC Parma labdarúgóklubot, a Parmatour utazási irodát is összeomlás fenyegeti. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Normál tanrenddel számol a kormány

Radar360: Normál tanrenddel számol a kormány

45-tel emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, és meghalt két beteg

45-tel emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, és meghalt két beteg

Ősszel tárgyalhatja a parlament az új bortörvényt

Ősszel tárgyalhatja a parlament az új bortörvényt