Tetszett a cikk?

Az euró tovább erősödött a devizapiacokon: most már 1,25 dollárt kell fizetni az európai valuta egységéért. Az európai részvények átlagindexe 2003-as csúcsra szökött.

Az ünnepek közti, meglehetősen visszafogott forgalmú piacon a dollár/euró árfolyam túlszárnyalta a múlt szerdai 1,2470-es rekordot; az új csúcs most 1,2496. Az Európai Központi Bank illetékesei attól tartanak, hogy az európai közös pénz további drágulása nehezíti az exportot, és ez alááshatja az eurózóna növekedését.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Az euró erősödni fog a dollárral szemben az január 2-ig tartó héten
Az Európai Központi Bank (EKB) egyik vezető munkatársát idézi a Financial Times: a bank "elemezni kívánja a helyzetet, mivel az euró bizonytalanságokat okoz a gazdasági tervezésben". Az euró szeptember óta 13 százalékkal drágult, és amennyiben ez a trend folytatódik, szakértők nem tartják kizártnak , hogy az EKB mérsékli a kamatokat. .

Közben folytatódik az európai részvényjegyzések emelkedése. Az acélipari és vegyipari papírok árfolyamai is feljebb szöktek, a befektetők szemmel láthatóan nem tartanak a recesszió visszatérésétől, még ezekben a konjunktúra-érzékeny ágazatokban sem. A vezető magyar részvények nagyrészt követték a nemzetközi irányzatot, csekély forgalom mellett kissé emelkedtek, kivétel az EGIS és a Richter volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány kiemelt beruházássá tette a volt MSZMP-pártüdülő megújítását

A kormány kiemelt beruházássá tette a volt MSZMP-pártüdülő megújítását

Budapestnek kuss, a kormány baráti cégekkel intézi a főváros fejlesztését

Budapestnek kuss, a kormány baráti cégekkel intézi a főváros fejlesztését

Visszaesőben az orrszarvúk orvvadászata, működni látszik a hatósági szigor

Visszaesőben az orrszarvúk orvvadászata, működni látszik a hatósági szigor