Tetszett a cikk?

A Monetáris Tanács hétfői ülésén változatlanul hagyta az alapkamat 12,5 százalékos szintjét - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A jegybanki alapkamathoz kötődő jegybanki eszközök kamatlábai is változatlanok maradtak: így a kéthetes futamidejű jegybanki betét kamatlába továbbra is 12,5 százalék, az egynapos jegybanki betét kamatlába 11,5 százalék, míg a jegybanki alapkamat plusz 1 százalékpontot, vagyis 13,5 százalékot mutat az egynapos jegybanki hitel kamatlába.A Monetáris Tanács legutóbb tavaly november 28-án emelte meg azonnali hatállyal 300 bázisponttal a jegybanki alapkamatot, ami előzőleg 9,5 százalék volt. Akkor a Monetáris Tanács döntését azzal indokolta, hogy az előző időszakban a forintárfolyam jelentősen gyengült, míg az állampapír-hozamok emelkedtek. A külföldi befektetők elbizonytalanodtak, aminek a jegybank véleménye szerint az államháztartás magas hiánya, valamint a lakosság gyors eladósodása következtében áttételesen megugró folyó fizetési mérleg hiánya volt az elsődleges oka. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem minden régi játék fut majd el a PlayStation 5-ön

Nem minden régi játék fut majd el a PlayStation 5-ön

Mészáros Lőrinc: Gyurcsány és Medgyessy ledarálta a magyar építőipart

Mészáros Lőrinc: Gyurcsány és Medgyessy ledarálta a magyar építőipart

Agrárkamara: a rossz idő miatt szálltak el a gyümölcsárak

Agrárkamara: a rossz idő miatt szálltak el a gyümölcsárak