Tetszett a cikk?

Az arany unciánkénti ára tizennégy éves csúcsot túlszárnyalva 417,7 dollárig emelkedett 2004 első hetében, miután a dollár az euróhoz és a jenhez képest is újabb negatív rekordokat döntött – jelentette a CNN.

Elemzők szerint az arany ára a 450 dollárt is elérheti idén, miután a dollár árfolyama várakozások szerint tovább gyengül. A devizapiac jelenlegi folyamatai mindenesetre nem vetítik előre a nemesfémek árának csökkenését. „Kevesen szállnak ki manapság a nemesfém-pozíciókból, így az arany akár 420 dollárt is érhet a közeljövőben” – mondta a CNN-nek egy ausztrál kereskedő.Az amerikai jegybank tervei között nem szerepel az irányadó alapkamat emelése, s várhatóan az Egyesült Államok fizetési mérlege sem javul jelentősen a közeljövőben, ami a CNN összefoglalója szerint a dollár további gyengülését vetíti előre.Az arany az utóbbi időben a befektetők mentsvára lett, árfolyama 20 százalékkal növekedett 2003-ban. Még jobban jártak azok, akik euróárfolyamon vették a nemesfémet, amin így még a devizakockázatból eredő hasznot is lefölözhették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A saját apja rabolt el egy kétéves kisfiút az édesanyja mellől

A saját apja rabolt el egy kétéves kisfiút az édesanyja mellől

Technikai hibák sora nehezítette az állami informatikai képzés záróvizsgáját

Technikai hibák sora nehezítette az állami informatikai képzés záróvizsgáját

A minszki rendőrség őrizetbe vette az ellenzéki Belsat TV hat munkatársát

A minszki rendőrség őrizetbe vette az ellenzéki Belsat TV hat munkatársát