Tetszett a cikk?

A Polfa megvételével a Richter 2 százalékra növelte részesedését a lengyel gyógyszerpiacon, és ezzel bekerült a tíz legnagyobb piaci szereplő közé.

A Richter Gedeon Rt. részesedése 63 százalékra emelkedett a GZF Polfában, miután a társaság megvásárolta a lengyel Kincstárügyi Minisztérium által felajánlott 12 százalékos részvénycsomagot - közölte a Richter a Budapesti Értéktőzsde kedden.A Richter és a lengyel Kincstárügyi Minisztérium 2003. december 30-án írta alá a részvények adásvételi szerződését, amely alapján a Richter kifizette a 29,8 millió lengyel zloty (1,66 milliárd forint) vételárat.A magyar gyógyszergyár privatizációs tender nyerteseként szerzett 51 százalékos többségi tulajdont a GZF Polfában 2002-ben. A privatizációs szerződés értelmében a Richternek elővásárlási joga van a kisebbségi részvénycsomagra, amely a lengyel államkincstár tulajdonában van. Ebből ajánlott fel tavaly novemberben 12 százaléknyi részesedést a lengyel állam.A Richter célkitűzése, hogy a Polfa 100 százalékos tulajdonosa legyen. Elővásárlási jogával 2006. november 12-ig élhet. A Polfa megvételével a Richter 2 százalékra növelte részesedését a lengyel gyógyszerpiacon, és ezzel bekerült a tíz legnagyobb piaci szereplő közé. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kádár János, cenzúrázva: „Útvesztés történt” - Egy gyűjtő arcképcsarnokából, 2.rész

Kádár János, cenzúrázva: „Útvesztés történt” - Egy gyűjtő arcképcsarnokából, 2.rész

Figyelmeztetést adtak ki az egész országra sűrű köd miatt

Figyelmeztetést adtak ki az egész országra sűrű köd miatt

Economist: A vasfüggöny helyén szivárványfüggöny választja szét Európát

Economist: A vasfüggöny helyén szivárványfüggöny választja szét Európát