Tetszett a cikk?

Az Európai Központi Bank és az amerikai jegybank sem avatkozik be a pénzpiacokba annak érdekében, hogy megállítsa a dollár esését.

Az amerikai folyó fizetési mérleghiány finanszírozásával kapcsolatos aggodalmak, az alacsony kamatszint és a terroristatámadásoktól való félelem miatt a dollár árfolyama továbbra is esik. Az európai közös pénzt kedd kora reggel Frankfurtban 1,27 dollár fölött jegyezték: egy euró 1,2708 dollár volt.Közép-európai idő szerint délelőtt tíz órakor az euró/dollár 1,2725-ös szinten állt, ami az euró öt évvel ezelőtti bevezetése óta a legalacsonyabb dollár árfolyam.Ugyanakkor sem az Európai Központi Bank, sem az amerikai jegybank nem jelezte, hogy a dollár esésének megállítása érdekékében beavatkozna a pénzpiacokba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így csinált ügynöksztorit a Hamletből Bolgár György

Így csinált ügynöksztorit a Hamletből Bolgár György

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt

Súlyosan visszaveti a női egyenjogúságot a járvány

Súlyosan visszaveti a női egyenjogúságot a járvány