Tetszett a cikk?

Az Erste Bank AG nyilvános vételi ajánlata a Postabank és Takarékpénztár Rt. maradék, még nem a tulajdonában lévő törzs- és osztalékelsőbbségi részvényeire szólt.

Az ajánlattevő pénzintézet tulajdonában van a Postabank jegyzett tőkéjének 99,62 százaléka. Az Erste Bank a részvények fajtájától függően a tízezer forintos törzsrészvényekre részvényenként 50.613,3173 forintos, az ötforintos törzsrészvényekre 25,3067 forintos, az osztalékelsőbbségi részvényekre pedig 25,3067 forintos ajánlatot tett. A kisrészvényeseknek a jóváhagyott ajánlat közzétételétől számított 30 napjuk van az ajánlat elfogadására.A Postabankot tavaly privatizálta az állam, nyilvános kétfordulós pályázati eljárásban, amelynek győztese az osztrák Erste Bank AG lett, 101,299 milliárd forintos - a névértékre vetítve mintegy 500, a saját tőkére vetítve pedig 270 százalékos árfolyamú - ajánlatával. A Postabank a tervek szerint az idén fuzionál az Erste magyarországi leánybankjával, az Erste Hungary Rt.-vel.A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő korábbi álláspontja szerint az EBH és a Postabank összevonásával nagyságrendben a második lakossági hitelező alakul ki a magyar piacon. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A határok lezárva, de a NER magánrepülője így sem pihen

A határok lezárva, de a NER magánrepülője így sem pihen

Enyhítés kezdődik Franciaországban

Enyhítés kezdődik Franciaországban

Az algériai egészségügyet letarolja a Covid: már 120 ápoló halt bele a fertőzésbe

Az algériai egészségügyet letarolja a Covid: már 120 ápoló halt bele a fertőzésbe