Feltételezhetően szabálytalanságok történtek a K and H Pannonlízing Rt.-nél, ezért a tulajdonos K and H Bank Rt. pozíciójában felfüggesztette Tóth Tamást, a lízingcég vezérigazgatóját - tájékoztatta a hvg.hu-t a bank sajtóosztálya.

A szóvivő nem árulta el, hogy a bank belső vizsgálata milyen szabálytalanságokat tárt fel, de szerinte a problémák nem okoznak gazdasági veszteséget sem a banknak, sem a lízingcég ügyfeleinek. Tóth Tamáson kívül más dolgozót egyelőre nem függesztettek fel.Tóth Tamás és Rejtő E. Tibor, a K and H Bank jelenleg háziőrizetben lévő egykori vezérigazgatója sajtóértesülések szerint kifejezetten jó kapcsolatban állt egymással, de a bank sajtóosztálya azt állítja: a két ügynek nincs köze egymáshoz.A K and H Pannonlízing a K and H lízincsoport gépjármű-finanszírozásra szakosodott leányvállalata. A líziningcsoport tavaly 70,5 milliárd forint kihelyezéssel, 63 ezer élő szerződéssel és 2,5 milliárd forint adózás előtti eredménnyel a piac második legnagyobb szereplője volt.A K and H csoportnak ez a harmadik problémákkal terhelt üzletága. A brókerbotrányban érintett értékpapír cég, a K and H Equities tevékenységét a PSZÁF felfüggesztette, a pénzváltó vállalkozásokkal kötött szerződéseit, - amelyek 70 százalékos részesedést biztosítottak a K and H-nak a valutaváltás piacán - ezen a héten bontotta fel a bank.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az összes nagy BMW arcot vált, a 7-es sorozatnak is eljött az ideje

Az összes nagy BMW arcot vált, a 7-es sorozatnak is eljött az ideje

Így vágtattak át lovakkal a lobogó máglyán (fotók)

Így vágtattak át lovakkal a lobogó máglyán (fotók)

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Az üzleti versenyképesség új tényezői

Az üzleti versenyképesség új tényezői

Sztárúszóval erősít a Ferencváros

Sztárúszóval erősít a Ferencváros