A legnagyobb hazai exportőrré léphet elő a finn Nokia mobiltelefon-gyártó, miután tervei szerint megduplázza hazai termelését – jelentette a Népszabadság csütörtökön. A Nokia kivitele az 1200 milliárd forintot is elérheti a bővítés után.

Több okból is jól jön a Nokia döntése: a növekvő export lehetősége mellett a fejlesztés híre pozitív jelzés az egyre bizalmatlanabb külföldi befektetőknek, és fordíthat a tőkebeáramlás egyre kedvezőtlenebb trendjén – tette hozzá a Népszabadság. A lap szerint a világcég teljes termelésének adataiból becsülhető, hogy a komáromi gyár jelenleg is a három legnagyobb magyar exportőr egyike.A társaság 25 milliárd forintos beruházással épült komáromi gyárában jelenleg húszezer négyzetméteren 1600 főt foglalkoztat. Az első „magyar” mobiltelefon 1999-ben készült el, tavaly óta pedig már nemcsak egyszerűbb tömegtermékeket, hanem csúcsminőségű készülékeket is gyártanak itt. A Nokia Finnországon kívüli egyik legnagyobb – több mint 500 főt foglalkoztató – kutatási-fejlesztési központja is Magyarországon található. Egyebek mellett itt fejlesztették ki az úgynevezett Multi-SIM-et, amely lehetővé teszi, hogy egy telefon több SIM-kártyával egyszerre legyen működtethető, ami elsősorban a céges és magánhívások kezelését teszi egyszerűbbé és átláthatóbbá - szól a Népszabadság összefoglalója.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hírcsárda: Soros ellen küzd majd Süsü

Hírcsárda: Soros ellen küzd majd Süsü

Beer Miklós szerint játszva megoldhatnánk a hajléktalankérdést, mégsem tesszük

Beer Miklós szerint játszva megoldhatnánk a hajléktalankérdést, mégsem tesszük

Megvan a BKK új vezetője

Megvan a BKK új vezetője

Hosszú Katinka klubja vízilabdacsapatot indít

Hosszú Katinka klubja vízilabdacsapatot indít

Új közvilágítást kap a Városliget

Új közvilágítást kap a Városliget

A Hyundai megálmodott egy autót, amelynek nemcsak kerei, hanem lábai is vannak

A Hyundai megálmodott egy autót, amelynek nemcsak kerei, hanem lábai is vannak