Az amerikai Euroweb International internetszolgáltató (EWEB) 1,65 millió euróért visszavásárolja a PanTeltől az Euroweb Internetszolgáltató Rt. 51 százalékos részesedését, és így annak újra százszázalékos tulajdonosa lesz.

A napokban aláírt szándéknyilatkozat szerint a Nasdaqon jegyzett EWEB 1,65 millió euró készpénzt fizet a PanTelnek, emellett a szerződésben három évre, évi 2,9 millió eurós megrendelést is garantál a PanTelnek - közölte a Törő Csaba, az amerikai cég elnök-vezérigazgatója az MTI-vel.Az EWEB részesedése jelenleg 49 százalék a magyar Eurowebben. A cég a most visszavásárolandó 51 százalékos Euroweb Magyarország részesedést négy évvel ezelőtt adta el a PanTelnak.Az Euroweb International és a PanTel is a holland távközlési cég, a KPN többségi tulajdonában van. Törő Csaba elmondta, hogy az EuroWeb Magyarországon a negyedik legnagyobb üzleti internetszolgáltató. Az elmúlt évi árbevétele 1,8-1,9 milliárd forint volt, 20 százalékkal több mint a 2002. évi. Idén a társaság további 20 százalékos növekedést remél. A társaság kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) pozitív, ám ezzel kapcsolatban pontosabb adatokat nem kívánt közölni. De hozzátette, a százszázalékos tulajdonukban lévő cseh, a szlovák és a román leányvállalat is nyereséges volt 2003-ban.A Nasdaq website-ján szereplő adatok szerint az Euroweb International konszolidált árbevétele 2003 első 9 hónapjában 10,9 millió dollár volt, a 2002 egész évi bevétele pedig 12,94 millió dollárt tett ki.

(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vidi–Chelsea: fegyelmi indul az antiszemita rigmusok miatt

Vidi–Chelsea: fegyelmi indul az antiszemita rigmusok miatt

A szobor, amely gyógyítja a nőket

A szobor, amely gyógyítja a nőket

Több tucat település vált elérhetetlenné Ausztriában a havazás miatt

Több tucat település vált elérhetetlenné Ausztriában a havazás miatt

Még keményebb bajnokság vár Michelisz Norbertre idén

Még keményebb bajnokság vár Michelisz Norbertre idén

Próbálta már beírni azt a böngészőjébe, hogy fake.news.hu? Tegye meg, érdemes

Próbálta már beírni azt a böngészőjébe, hogy fake.news.hu? Tegye meg, érdemes

Új oldal indult, ahol ingyen lehet filmeket, sorozatokat nézni

Új oldal indult, ahol ingyen lehet filmeket, sorozatokat nézni