Tetszett a cikk?

Jó esély van arra, hogy a világ egyik legnagyobb repülőtéri kiszolgáló cége, a frankfurti székhelyű Fraport AG működtesse tovább az amerikai és a magyar hadsereg által is elhagyott taszári légibázist.

A Fraport kaphat megbízást a repülőtér hiányzó létesítményeinek kiépítésére egy várhatóan több milliárd forintos beruházásra, valamint az objektum hasznosítására, miután az amerikai hadsereg az elmúlt évek során több millió dollárt fordított a repülőtér infrastruktúrájának, valamint irányítórendszerének kiépítésére és korszerűsítésére. A kaposvári, a taszári, valamint a megyei önkormányzat által a polgári hasznosítás érdekében létrehozott Taszár Airport Kht. több mint 650 millió forintot költött a létesítményre, döntően regionális területfejlesztési forrásokból. Elkészült az utasforgalmi terminál, s hozzákezdtek egy új gurulópálya, valamint egy parkoló kialakításához is - írja a Napi Gazdaság.A több ezer dolgozót foglalkoztató Fraport szolgálja ki egyebek közt a frankfurti repülőteret. A döntően műszaki, valamint az utasforgalommal összefüggő logisztikai tevékenységet végző vállalat 2002-ben több mint 1,9 milliárd euró árbevételt ért el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészáros Lőrinc kölcsönadott saját magának egy focistát

Mészáros Lőrinc kölcsönadott saját magának egy focistát

Fehéroroszországban lekapcsolták az internetet

Fehéroroszországban lekapcsolták az internetet

Radar360: Orbáni beismerés, chicagói és washingtoni lövöldözés

Radar360: Orbáni beismerés, chicagói és washingtoni lövöldözés