Tetszett a cikk?

Az amerikai Heitman Financial Limited 673 millió dolláros üzlet keretében megvásárolta 19 pláza tulajdonjogának 90 százalékát, ezzel megkötve Magyarország legnagyobb ingatlanüzletét.

Az amerikai Heitman Financial Limited és az izraeli Elbit 673 millió dolláros ráfordítással alapított 90-10 százalékos vegyesvállalata szerezte meg az eddig az Elbit tulajdonában álló 15 hazai, illetve 4 külföldi plazát - írja a Bloomberg. Az adásvétel az eddigi legnagyobb ingatlanüzlet Magyarországon. A tarnzakció két részletben bonyolódik le, és a vételár 217 millió dollár készpénzen kívül magában foglalja a pláza építéshez eddig felvett hiteleket és a továbbépítés költségeit is - értesült a hvg.hu.Az amerikai cég 90 százalékos részesedést szerez az új társaságba, amelynek tulajdonában kerül 19 már meglévő és 9 épülő bevásárlóközpont. A plázák üzemeltetője továbbra is az Elbit tulajdonában álló Plaza Centers marad. A tranzakció nem érinti a Hajógyári Szigetre tervezett projektet.Az Elbit az amerikai befektetővel együttműködve évente 10 bevásárlóközpontot akar építeni a régióban, a cég 5 éven belül 70 plázát akar birtokolni, amelyben számára valószínűleg az üzemeltetés lesz a legnagyobb üzlet.A 15 eladott magyarországi bevásárlóközpont közül a Duna Plaza, a Győr Plaza és az Alba Plaza a három legértékesebb bevásáróközpont, a portfóliónak azonban több viszonylag kisbevételű üzletközpontjai is vannak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Nem igaz, hogy hat számot nem bírt eltalálni!

Nem igaz, hogy hat számot nem bírt eltalálni!

Jakab Péter Tiborcz Istvánról beszélt volna a parlamentben, de kikapcsolták a mikrofonját

Jakab Péter Tiborcz Istvánról beszélt volna a parlamentben, de kikapcsolták a mikrofonját