Ernesto "Che" Guevara argentin születésű egykori forradalmár lánya, Aleida Guevara meg szeretné akadályozni, hogy apja nevét – a család beleegyezése nélkül - üzleti céllal hasznosítsák.

Aleida Guevara kedden Venezuelában közölte, nem engedi, hogy Che névvel vodkát, rumot és egyéb terméket reklámozzanak. Az ifjabb Guevara Hugo Chavez venezuelai elnök „társadalmi programjain” vett részt a latin-amerikai országban. Aleida Guevara elmondta: ő és hozzátartozói jogi eszközökhöz folyamodtak annak érdekében, hogy vállalatok és szervezetek a család beleegyezése nélkül használják apjuk nevét.Nem ez az első eset, hogy a néhai forradalmár nevének hasznosítása körül vita robbant ki. A Panamában bejegyzett Corporación Cerveza Clara SA (CCC) magáncég például 1995 júniusában – Guevara 67. születésnapjára időzítve – Londonban piacra dobta a Che márkájú sört, palackján a forradalmár híres szakállas portréjával. A kegyeletsértésre hivatkozó kubai kormány tiltakozott, a CCC viszont azzal érvelt, hogy a megcélzott fiatal fogyasztói réteget „lázadó” imidzset hordozó sörrel akarták meghódítani, s erre Che Guevara kiválóan alkalmas. A rebellis nedűből mégsem lett nagy üzlet, így Havanna tiltakozására a CCC végül beszüntette a gyártást. (hvg.hu)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kizárhatják a Barcelonát a Király Kupából

Kizárhatják a Barcelonát a Király Kupából

Hadházy végrehajtót fogad, ha Bayer nem kér tőle bocsánatot

Hadházy végrehajtót fogad, ha Bayer nem kér tőle bocsánatot

Az V. kerületi kapitányság előtt ért véget a tüntetés

Az V. kerületi kapitányság előtt ért véget a tüntetés

Nyolcmillió forintos kártérítést szeretne Ahmed H.

Nyolcmillió forintos kártérítést szeretne Ahmed H.

Iszlamista orosz késelt meg egy nőt egy norvég plázában

Iszlamista orosz késelt meg egy nőt egy norvég plázában

Továbbra is sereghajtók vagyunk nyelvtudásban

Továbbra is sereghajtók vagyunk nyelvtudásban