Az adóban szerdán felolvastak egy SMS-üzenetet, amely a Fidesz szerint "súlyosan sértő kifejezésekkel illette" Orbán Viktor volt kormányfőt és az egyházakat.

A felolvasott SMS szövege a következő volt: "Orbán Viktor egy köpönyegforgató fasiszta patkány, ne dőljünk be neki! Pusztuljanak az egyházak! Éljen Barangó!". Csabai Gábor, a Tilos Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy a műsorvezető az SMS-üzenettől elhatárolódott.A Fidesz szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy a szerdai adásban elhangzottak nem tekinthetők "a véletlen művének". "Sajnálatos, hogy a Tilos Rádió nem tudott élni a bíróságtól kapott lehetőséggel" - áll Révész Máriusz közleményében. A Fidesz kíváncsian várja a kormánypártok állásfoglalását, különösen a Tilos Rádió érdekében az Európa Tanácshoz forduló SZDSZ-es Eörsi Mátyás véleményét az ügyről" - olvasható Révész Máriusz közleményében.A Fidesz médiaszekciója közleményében emlékeztet arra, hogy az ORTT legutóbb írásbeli figyelmeztetésben részesítette a rádiót, ami azt jelenti, hogy "ha másodszor kellene e joghátrányt alkalmazni a műsorszolgáltatóval szemben (...), úgy azonnali hatállyal fel kell mondani a szerződést"."Sajnálom, hogy a Tilos Rádióban felolvasták az Orbán Viktor volt miniszterelnököt és az egyházakat sértő SMS-t - mondta Eörsi Mátyás szabad demokrata képviselő szerdán. "Orbán Viktor nem fasiszta, az egyházakat békén kell hagyni" - jelentette ki. Balogh László MDF-es képviselő szerint újabb, jól felépített provokációról van szó, "ami arról szól, hogy a Medgyessy-kormány kapjon egy újabb gumicsontot, és a média azzal foglalkozzon, ne az ország gazdasági és politikai helyzetével". "Azt gondolom, hogy ezek után nem marad más hátra, mint hogy az Országos Rádió és Televízió Testület gyorsított eljárásban megszünteti a műsorszolgáltatási szerződést" - jelentette ki Balogh László.Az ORTT január 21-én harminc napra felfüggesztette a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát, mert az egyik, Barangó néven ismertté vált műsorvezető szenteste azt mondta: "kiirtanám az összes keresztényt". Az ORTT a médiumot hat hónapra kizárta "a Műsorszolgáltatási Alapból való támogatásból", illetve alkalmazta a médiatörvény azon kitételét, amely szerint a testület "írásbeli figyelmeztetésben megállapítja a jogsértést". A Tilos Rádió az ORTT határozatának kézhezvétele után megkezdte a műsorszolgáltatás szüneteltetését, egyben közölte: megfellebbezik az ORTT határozatát, illetve a bíróságtól kérik, hogy az ügyben majdan születendő végleges döntésig függessze fel a harmincnapos büntetés végrehajtását. A Fővárosi Bíróság ezt január 28-án megtette, így a rádió ismét megkezdte a működést. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nagy Blanka: "Bayer Zsolt semmilyen értéket nem adott az országnak"

Nagy Blanka: "Bayer Zsolt semmilyen értéket nem adott az országnak"

Matolcsy nem hagyja annyiban: szerinte nem mondhatják rá, hogy lop

Matolcsy nem hagyja annyiban: szerinte nem mondhatják rá, hogy lop

A jeges víz is segít: győzni kell a kéziseknek Tunézia ellen

A jeges víz is segít: győzni kell a kéziseknek Tunézia ellen

A tévémaci kiszabadítását követelték a Momentum-közeli müncheni tüntetésen

A tévémaci kiszabadítását követelték a Momentum-közeli müncheni tüntetésen

Salvini nem nyitja meg Olaszországot a menekültek előtt

Salvini nem nyitja meg Olaszországot a menekültek előtt

Már az RTL csatornáin is "jobban teljesít" Magyarország

Már az RTL csatornáin is "jobban teljesít" Magyarország