Az ellenzéki párt képviselői azért távoztak az ülésről, mert a kormánypárti képviselők elvetették azt az indítványt, hogy tárgyaljanak az M5-ös tervezett kivásárlásának feltételeiről.

A napirendi pontok kibővítését az M5-ös jövőjéről Latorcai János (Fidesz) kezdeményezte az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának keddi ülésén. Puch László (MSZP), a bizottság elnöke hangsúlyozta: a bizottság nincs abban a helyzetben, hogy a kormány érdemi döntése előtt, még a tárgyalás fázisában egyeztessen a részletekről. Szerinte miután az M5-ös kivásárlásáról szóló szerződés előkészítése "a végső stádiumban van", és várhatóan a kormány a héten tárgyal a kérdésről, kezdeményezi, hogy a jövő héten rendkívüli bizottsági ülésen tárgyaljanak az ügyről.Fónagy János fideszes képviselő azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz kezdettől fogva támogatta az M5-ös bevonását a matricás rendszerbe, illetve a sztráda továbbépítését. A volt közlekedési miniszter elismerte, hogy a tárgyalásokat nem segíti elő, ha a megegyezés előtt, nap nap után találgatások jelennek meg a sajtóban, de felhívta a figyelmet arra, hogy "a témát nem az ellenzék nyitotta meg", hanem a miniszterelnök. Szerinte fennáll a lehetősége annak, hogy a kormány rövid távú politikai sikere érdekében, lehetőségein túllépve rendezze az M5-ös ügyét.Ellenzéki képviselők felvetették a zárt ülés elrendelésének lehetőségét, ám a szavazásnál a kormánypárti képviselők a napirendbővítés ellen voksoltak. A szavazást követően Fónagy János sajnálatát fejezte ki, hogy a több cikluson áthúzódó együttműködés a bizottság kormánypárti és ellenzéki tagjai között sérült és bejelentette, hogy a Fidesz kivonul az ülésről.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Gundelnél O1G-feliratú zsíros kenyérrel tiltakoztak a kormány urizálása ellen

A Gundelnél O1G-feliratú zsíros kenyérrel tiltakoztak a kormány urizálása ellen

Sikerült lelassítani a szklerózis multiplex súlyosbodását

Sikerült lelassítani a szklerózis multiplex súlyosbodását

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

"Ostoba szenteskedő törpe": John Bercow, a brit parlament popsztárja

"Ostoba szenteskedő törpe": John Bercow, a brit parlament popsztárja

Orbán Andy Vajna halálára: Köszönök mindent, barátom

Orbán Andy Vajna halálára: Köszönök mindent, barátom

Nagy Blanka: "Bayer Zsolt semmilyen értéket nem adott az országnak"

Nagy Blanka: "Bayer Zsolt semmilyen értéket nem adott az országnak"