Megbízott főszerkesztőként Vörös T. Károly szerkeszti a lapot. Eötvös Pál a Népszabadság Rt. elnöki tisztségét a társaság következő közgyűléséig megtartja.

Lemondott főszerkesztői tisztségéről Eötvös Pál. Információink szerint távozása mögött az áll, hogy a ma délutáni felügyelőbizottsági ülésen elutasítottak egy általa beterjesztett javaslatot. Vörös T. Károly a szerkesztőség operatív irányítását az új főszerkesztő megválasztásáig vette át. A Népszabadság Rt. tájékoztatása szerint a megbízott főszerkesztő a főszerkesztő-helyettesekből álló szerkesztőbizottságot kérte föl munkájának segítésére. A belső szabályok szerint az Rt. közgyűlése dönt a főszerkesztő személyéről, a szerkesztőség ajánlása alapján.A Népszabadság Rt. közleménye szerint a távozásra "közös megegyezés" után kerül sor, február 12-től. "A lap modernizációja szükségessé teszi olyan személy megválasztását és kinevezését e posztra, aki a megújulási folyamatot irányítani fogja és a lapot hosszú távon vezetheti" - olvasható a Lengyel L. László vezérigazgató által MTI-hez eljuttatott közleményben. Lengyel L. László még nem tudott időpontot megnevezni az új főszerkesztő kinevezésére.Eötvös Pál 1989. május 8. óta volt a Népszabadság Rt. elnöke, főszerkesztője. Az újságíró, publicista 1971-től a Népszabadság munkatársa, volt vidéki tudósítója, rovatvezetője, szerkesztőbizottsági tagja is a napilapnak. 1985-től 1989-ig a lap főszerkesztő-helyettese volt. Eötvöst 2003-ban választották újra az Rt. elnökévé és főszerkesztőjévé, 2006-ig. Információink szerint Eötvös már ekkor jelezte: csak 2005-ig vállalja a megbízatást.

A most lemondott főszerkesztő széke tavaly szeptemberben már megingott: a Népszabadság akkor egy, a jobboldali pártokra nézve kínos, Teller Edének tulajdonított levelet közölt, amelyről végül kiderült, hogy nem a világhírű atomfizikus írta. Az eset miatt több ellenzéki politikus és jobboldali újságíró követelte Eötvös lemondását. A főszerkesztő megkövette olvasóit. A hvg.hu úgy tudja, Eötvös távozása nem függ össze a Teller-üggyel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Már négy halálos áldozata van az M3-ason történt balesetnek

Már négy halálos áldozata van az M3-ason történt balesetnek

Orbán Andy Vajna halálára: Köszönök mindent, barátom

Orbán Andy Vajna halálára: Köszönök mindent, barátom

Az angolai bajnokság csak egy kicsit erősebb az NB I-nél

Az angolai bajnokság csak egy kicsit erősebb az NB I-nél

Vörösiszapper: két hét múlva meglesz az új ítélet

Vörösiszapper: két hét múlva meglesz az új ítélet

Az adózással is jól járhat a cég, ha közösségi autóba ülnek a dolgozói

Az adózással is jól járhat a cég, ha közösségi autóba ülnek a dolgozói

Népszava: Folytatódik az eljárás Magyarország ellen a Stop Soros-törvénycsomag miatt

Népszava: Folytatódik az eljárás Magyarország ellen a Stop Soros-törvénycsomag miatt