Tetszett a cikk?

Ivan Ribkin, aki a Liberális Oroszország Párt képviseletében indul az orosz elnökválasztáson, Londonba érkezett, és közölte, onnan kampányol tovább.

Ribkin a múlt héten titokzatos körülmények között tűnt el az orosz fővárosból, majd néhány nap után Kijevben ugyanilyen titokzatos körülmények között adott életjelt magáról. Addig családja semmit sem tudott róla. Pénteken váratlanul Londonban tűnt fel, ahol sajtóértekezleten közölte, hogy az elnökválasztásnak nincsenek fair játékszabályai, ezért tette át székhelyét az angol fővárosba, és a szavazásig biztosan nem tér haza Moszkvába.Egyes nyugati spekulációk szerint a Berezovszkij finanszírozta kampány oly sikertelen volt, hogy az 57 éves Ribkin most különféle trükkökkel igyekszik felhívni magára a figyelmet. Esélyei Putyinnal szemben nincsenek, ám az is igaz, hogy kampánya az orosz elnökkel szemben számos valós kritikát tartalmaz. Elképzelhető, hogy az orosz biztonsági szervek megfenyegették, esetleg olyan ajánlatot tettek neki, amit nem akart vagy nem tudott visszautasítani. Más találgatások nőügyekkel hozzák összefüggésbe utazásait. Egy biztos, a londoni sajtóértekezleten sem derült fény a Ribkin-rejtélyre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Felcsúti Pert" ígért Fekete-Győr a programjában

"Felcsúti Pert" ígért Fekete-Győr a programjában

Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"