Tetszett a cikk?

A popsztárnak súlyos pénzügyi problémákkal kell szembenéznie. Hetvenmillió dolláros banki kölcsönének visszafizetési határideje kedden lejár, pénzügyi tanácsadói azonban állítólag jelezték: Jackson fizetésképtelen.

Michael Jackson a Bank of America pénzintézettől vette fel a kölcsönt. A The New York Times című napilap szerint a gyerekmolesztálási ügybe keveredett popsztárban már nem bíznak a bankok. Jackson egy magát megnevezni nem kívánó pénzügyi tanácsadója a lapnak elmondta: a bankok azért nem folyósítanak a sztárnak hitelt, mert az Iszlám Nemzete nevű vallási szervezet egyik prominensére, Leonard Muhammedre bízta pénzügyeit.Ugyanakkor Al Malnik miami üzletember jelezte: baráti gesztusból azon dolgozik, hogy kitolja a hitel visszafizetésének határidejét. A multimilliomos Malnik ezért hajlandó tőkefedezetet nyújtani, s így a banki határidőt talán 2005 decemberéig ki tudja tolni. Ha Jackson arra a határidőre sem fizetni vissza kölcsöneit, akkor elúszna a fedezetül szolgáló, 75-90 millió dollárra becsült kiadói jogdíjgyűjteménye. Michael Jackson ugyanis mintegy 4 ezer dal kiadói jogával rendelkezik. Legértékesebb ezek közül a Beatles csaknem minden felvételét tartalmazó „csomag”, amelyet a szerződuót képviselő Paul McCartneyt és John Lennon özvegyét, Yoko Onót túllicitálva szerzett meg más számok jogaival együtt 1985-ben egy ausztrál üzletembertől potom 48 millió dollárért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyolcvanezer forintot kapnak a hétvégén is oltó orvosok

Nyolcvanezer forintot kapnak a hétvégén is oltó orvosok

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Bill Gates megkapta a védőoltást, és elmondta, miért viseli továbbra is a maszkot

Bill Gates megkapta a védőoltást, és elmondta, miért viseli továbbra is a maszkot