Július elsejével drágul többek közt drágul a közlekedés, talajterhelési díjat kell fizetni és változik az áram- és gyógyszerárakat érintő szabályozás is.

Csütörtöktől jelentősen drágulnak a BKV-jegyek és bérletek. A korábban 140 forintos menetjegy 145 forintba, az átszállójegy 240 helyett 250 forintba kerül majd, míg a felnőtt havibérlet 5200-ról 5400 forintra, és diákbérlet 1850-ről 2050 forintra drágul - írja a Napi Gazdaság.Holnaptól hatósági áras lesz az eredetiségvizsgálat. Az igazolást a Belügyminisztérium Központi Adatfeldolgozó Hivatala állítja majd ki az igazolást és eképp felel majd a kiállított bizonyítványok valóságtartalmáért.A villamosenergia-piac liberalizációjának második lépcsőfoka a holnapi nyitás. Így nemcsak az évente 6,5 gigawattóránál több áramot fogyasztók választhatják a liberalizált piacot, hanem minden nem lakossági fogyasztó bekerül ebbe a körbe - írja a lap. A feljogosított fogyasztók köre azonban nem lehet maradéktalanul boldog, hiszen a tavalyi év második felében a szabad piac „befulladt”, aminek oka főként a források hiánya volt.Július elsejével a gyógyszerek termelői és fogyasztói ára visszaáll a márciusi 100 százalékra, míg a térítési díjak maradnak a jelenlegi 85 százalékon. Ez érinti valamennyi – támogatott és nem támogatott – medicinát. Ezen árak a mintegy 6500 szubvencionált orvosság esetében elméletileg 2007 elejéig, míg a nem támogatott készítményeknél az év végéig biztosítottak.Változik a környezetterhelésről szóló törvény is; bevezetik a talajterhelési díjat. Ez azt a kibocsátót terheli, aki nem csatlakozik rá a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára, de szennyvízelhelyezést alkalmaz. A díj összege 120 forint lesz köbméterenként - írja a Napi.Változásokkal ünnepli egyéves fennállását a Sulinet Expressz program: 3,4 millió forintos jövedelemhatárnál csökken, 4 millió forintnál megszűnik az adókedvezmény és életbe lép az 50 százalékos önrész intézménye.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Történelmi aranyat nyert a magyar gyorskorcsolyázó

Történelmi aranyat nyert a magyar gyorskorcsolyázó

A magyarok döntöttek az óraátállításról: legyen a nyári!

A magyarok döntöttek az óraátállításról: legyen a nyári!

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Közös maszturbálásra kényszeríthette a nőket a világhírű brazil gyógyító

Közös maszturbálásra kényszeríthette a nőket a világhírű brazil gyógyító

Fülke: A rendszer meztelen

Fülke: A rendszer meztelen