„Helyzetünk súlyos” – mondta a tíz nap múlva kezdődő összművészeti fesztivál igazgatója kedden. A tizenhatodik alkalommal, hat Balaton-felvidéki településen megrendezendő Művészetek Völgye 160 millió forintra tervezett költségvetéséből 42 millió még hiányzik.

„Minden napunk és óránk azzal telik el, hogy további pénzösszegeket szerezzünk" - mondta Márta István. A Művészetek Völgye igazgatója közölte: a fesztivált július 23-án elkezdik, és majd meglátják, hogyan folytatódik, mindenesetre szeretnék mind az ezeregyszáz programot megtartani.A fesztivál állami támogatás nélkül nem működhet, s azzal, hogy most először bekerült a kulturális tárca költségvetésébe, a kormányzat jelezte, hogy fontosnak tartja a Művészetek Völgyét - jegyezte meg Márta. Az igazgató hozzáfűzte: a kulturális tárcánál a programra tervezett 73 millió forintos költségvetési összeg - a megszorítások és az áfatörvény módosítása miatt - 55 millióra csökkent.Az állami szférából összességében mintegy 132 millió forintos támogatásra számítottak, közölte Márta István, további 20 millió forintot nyertek különböző pályázatokon, de ezekre a pénzekre egyelőre nincsenek szerződéseik. A szponzorok 35,5 millió forinttal járulnak hozzá az augusztus 1-jén záruló eseménysorozat megrendezéséhez – tette hozzá az igazgató. A szervezők egy hónappal korábban 52 millió forintos hiányról számoltak be.A Művészetek Völgyének díszvendége az idén Jirí Menzel cseh filmrendező és Szeged városa lesz. A Művészetek Völgye programsorozatának ezúttal is hat Balaton-felvidéki falu: Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Monostorapáti, Öcs és Pula ad otthon, összesen 57 helyszínen.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hihetetlen, de bejelentették: megvan a gén, amit ha kikapcsolnak, bármennyit ehetünk, nem fogunk elhízni

Hihetetlen, de bejelentették: megvan a gén, amit ha kikapcsolnak, bármennyit ehetünk, nem fogunk elhízni

Megmenekült az olasz kormány

Megmenekült az olasz kormány

Gomez duplával mattolta Dárdaiékat

Gomez duplával mattolta Dárdaiékat

Trumpnak kevés lesz a világatlasz, ha a Közel-Keleten akar boldogulni

Trumpnak kevés lesz a világatlasz, ha a Közel-Keleten akar boldogulni

A vikingek is jól tartották a macskáikat, de nem azért, amire gondol

A vikingek is jól tartották a macskáikat, de nem azért, amire gondol

Négy fegyveres rángatta ki Hadházyt a közmédia székházából

Négy fegyveres rángatta ki Hadházyt a közmédia székházából