Tetszett a cikk?

Július 15-én leteszi a munkát a német Mercedes gyárak összes dolgozója, közel 160 ezer fő. A sztrájk miatt várható termeléskiesésről egyelőre nincsenek adatok.

A Mercedes vezére Jürgen Hubbert hatezer fő elbocsátását helyezte kilátásba arra az esetre, ha nem sikerül elérni 500 millió eurós költségmegtakarítást a Mercedes C-osztályú típusait gyártó sindelfingeni üzemben – írja az MTI.Az új Mercedes C osztályú kocsikat a jövőben Brémában és Dél-Afrikában fogják gyártani, ha nem születik megállapodás a költségek évi 500 millió eurós csökkentéséről - közölte hétfőn Stuttgartban Jürgen Hubbert, a Mercedes személygépkocsikat gyártó részleg vezetője.A cégvezetés a hónap végéig akar egyezségre jutni az üzemi tanáccsal, s amennyiben az beleegyezne az évi 500 millió eurós költségcsökkentésbe, a menedzsment tagjai is lemondanának egy évre fizetésük emeléséről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!