Fényűző dolgozói fórumot tartott május végén a Feriegyi repülőteret üzemeltető, állami tulajdonú Budapest Airport (BA) Rt., amely cégnél néhány hónapja még költségtakarékosságra hivatkozva bocsátottak el dolgozókat.

A Népszabadság értesülése szerint fényűző dolgozói fórumot tartott május végén a Ferihegyi repülőteret üzemeltető, állami tulajdonú Budapest Airport (BA) Rt., annak ellenére, hogy néhány hónappal korábban költségtakarékosság és kiszervezés címén a dolgozók közel 10 százalékát elbocsátották. A meghívó szerint a vendéglátásról a Gundel étterem gondoskodott, a résztvevőket pedig több zenekar szórakoztatta - írja a lap.Bár lett volna a repülőtéren is alkalmas hely a rendezvényre, azt mégis a Hit Gyülekezete Gyömrői úti csarnokában tartották meg. A dolgozókat negyedóránként indított buszok szállították a helyszínre, a vendéglátásról a Gundel étterem, a hangulatról pedig több zenekar gondoskodott - írja a meghívóra hivatkozva a Népszabadság. A fórumon több százan vettek részt.A létszámleépítést és a dolgozói fórumot már az állami privatizációs szervezet által tavaly nyáron kinevezett vezetők vezényelték le. A lap ugyanakkor megemlíti, hogy az új igazgatóság, valamint elnöke, Kepecs György és a vezérigazgató, Hárskuti János késést is kénytelenek elkönyvelni több beruházás - így az I-es terminál teljes felújítása - tekintetében. Az elképzelések szerint ugyanis már a nyáron fogadnia kellett volna a gépeket ennek a terminálnak, a legutóbbi bejelentés szerint azonban csak ősszel zárják be, és a rekonstrukció mintegy fél évig tart majd.A Népszabadság levélben és telefonon is többször megkereste a BA Rt.-t, de az üggyel kapcsolatos kérdéseire egyszer sem kapott választ.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tovább nő a balkáni feszültség, Koszovó is hadsereget kap

Tovább nő a balkáni feszültség, Koszovó is hadsereget kap

Megzakkant a mémgyár, összehozta Mészáros 2rule-ját a túlórával

Megzakkant a mémgyár, összehozta Mészáros 2rule-ját a túlórával

Egészségügyi államtitkár: Nem szűnik meg a Merényi kórház pszichiátriai osztálya

Egészségügyi államtitkár: Nem szűnik meg a Merényi kórház pszichiátriai osztálya

Lyukasztott kijelzős mobilt villantott a Honor – képek

Lyukasztott kijelzős mobilt villantott a Honor – képek

Pintér: Sorozatos támadás érte a rendőröket

Pintér: Sorozatos támadás érte a rendőröket

Helsinki: "A jogsértőnek tartott rendőri intézkedésekkel se szegülj szembe"

Helsinki: "A jogsértőnek tartott rendőri intézkedésekkel se szegülj szembe"