Pazar buli a 'takarékos' állami cégnél

Fényűző dolgozói fórumot tartott május végén a Feriegyi repülőteret üzemeltető, állami tulajdonú Budapest Airport (BA) Rt., amely cégnél néhány hónapja még költségtakarékosságra hivatkozva bocsátottak el dolgozókat.

  • unknown unknown
Pazar buli a 'takarékos' állami cégnél
A Népszabadság értesülése szerint fényűző dolgozói fórumot tartott május végén a Ferihegyi repülőteret üzemeltető, állami tulajdonú Budapest Airport (BA) Rt., annak ellenére, hogy néhány hónappal korábban költségtakarékosság és kiszervezés címén a dolgozók közel 10 százalékát elbocsátották. A meghívó szerint a vendéglátásról a Gundel étterem gondoskodott, a résztvevőket pedig több zenekar szórakoztatta - írja a lap.



Bár lett volna a repülőtéren is alkalmas hely a rendezvényre, azt mégis a Hit Gyülekezete Gyömrői úti csarnokában tartották meg. A dolgozókat negyedóránként indított buszok szállították a helyszínre, a vendéglátásról a Gundel étterem, a hangulatról pedig több zenekar gondoskodott - írja a meghívóra hivatkozva a Népszabadság. A fórumon több százan vettek részt.



A létszámleépítést és a dolgozói fórumot már az állami privatizációs szervezet által tavaly nyáron kinevezett vezetők vezényelték le. A lap ugyanakkor megemlíti, hogy az új igazgatóság, valamint elnöke, Kepecs György és a vezérigazgató, Hárskuti János késést is kénytelenek elkönyvelni több beruházás - így az I-es terminál teljes felújítása - tekintetében. Az elképzelések szerint ugyanis már a nyáron fogadnia kellett volna a gépeket ennek a terminálnak, a legutóbbi bejelentés szerint azonban csak ősszel zárják be, és a rekonstrukció mintegy fél évig tart majd.



A Népszabadság levélben és telefonon is többször megkereste a BA Rt.-t, de az üggyel kapcsolatos kérdéseire egyszer sem kapott választ.
Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.