Tetszett a cikk?

Az ügyész szerint Hodorkovszkij egy szervezett bűnözői csoport fejeként csalással túl alacsony áron akart hozzájutni privatizált vállalatok részvényeihez.

Az államügyész Mihail Hodorkovszkij védőinek olvasta fel a vádiratot, miszerint ügyfelük egy szervezett bűnözői csoport fejeként kereste annak a lehetőségét, hogyan tudná lenyomni privatizált állami vállalatok részvényeit, s így áron alul megszerezni azokat – jelentette a Reuters hírügynökség.Hodorkovszkij a Jukosz fő részvényeseként szerdán lemondásra hívta fel az igazgatótanács újdonsült elnökét, aki megbukott mint közvetítő a Kreml irányában, míg a végrehajtók részvényeket zároltak az orosz olajóriás két termelő leányvállalatánál a 2000-ről megítélt 3,4 milliárd dolláros adóhátralék behajtása céljából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!