Tetszett a cikk?

"Ahogyan nem lehet a potenciális Nobel-díjasokat közalkalmazotti béren megfizetni, ugyanúgy nem lehet a közalkalmazottak összességének potenciális Nobel-díjas fizetéseket adni" - mondta Magyar Bálint oktatási miniszter.

A Magyar Universitas Program keretében teljesítménybérezés bevezetését tervezi a felsőoktatásban az oktatási tárca - jelentette ki Magyar Bálint csütörtökön. Amennyiben ezt az ország nem veszi tudomásul, arra számíthat, hogy aki igazán tud teljesíteni, elmegy oda, ahol ezt megfizetik – mondta még az oktatási tárca vezetője, aki szerint ma egy torz struktúra érvényesül a magyar felsőoktatásban, amelyben az előrehaladáshoz bürokratikus pozíciókat kell betölteni. A magasabb jövedelem feltétele a tanszékvezetői pozíció; ennek a következménye, hogy ma Magyarországon 10 oktatóra jut egy tanszék, ami sokszorosa a nyugati átlagnak – mondta példaként a miniszter. Mérhetővé kell tenni a teljesítményeket, akár hallgatói értékelés, a szabadalmak száma vagy a publikált kutatási eredmények eszközével - tette hozzá.A felsőoktatási törvény módosítása várhatóan az ősszel megtörténik, s a jogszabály jövő januártól szakaszosan lép majd életbe; eszerint lesz majd egy olyan mozgóbérhányad, amely lehetővé teszi az intézmények számára a differenciálást.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már nem nyomoz a rendőrség Hosszú Katinkáék cége és a Duna Aréna ügyében

Már nem nyomoz a rendőrség Hosszú Katinkáék cége és a Duna Aréna ügyében

7,1 millió forinttól indul itthon a hibrid Renault Clio

7,1 millió forinttól indul itthon a hibrid Renault Clio

Ismét kilenc új koronavírus-fertőzöttet találtak

Ismét kilenc új koronavírus-fertőzöttet találtak