Tetszett a cikk?

Az Otthon Centrum használtlakás-beszámítási programot indított, meggyorsítva ezzel az adásvétel menetét. Ha beválik, mások is próbálkozhatnak ezzel a módszerrel.

Megmozdíthatja a több mint fél éve pangó lakáspiacot az Otthon Centrum által beindított használtlakás-beszámítási program, mely a hazánkban már 15-20 éve működő használt autó beszámításához hasonlóan sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá teszi az ügyletet - írja a Világgazdaság. Az újonnan kidolgozott rendszert egyelőre csak a XVI. kerületben most épülő Európa Lakókert lakásainál lehet igénybe venni, ám hamarosan mintegy 20 budapesti projektnél elérhető lesz – mondta a lapnak Virág Álmos, a piacvezető ingatlanforgalmazó cég elemzője.Új lakás vásárlása esetén előértékesítési áron, azaz 5-10 százalékkal olcsóbban lehet az ingatlanhoz jutni. A vázolt konstrukció időtakarékos, hiszen a társaság garantálja a használt lakás továbbértékesítését, így rögtön be lehet költözni az új lakásba, nem kell a használt ingatlan értékesítésével foglalkozni.A beszámításos konstrukcióban jelenleg olyan vásárlók vehetnek részt, akiknek meglévő használt lakása rendezett tulajdonviszonyú és Budapesten található.A lap szerint most, amikor a leginkább preferált ingatlanok piaca (új lakások esetén 25 millió, használtaknál 15 millió forintos) megdermedt, a fizetőképes kereslet visszaesett, az áraknak lefelé kellene mozdulniuk, ám éppen ellentétes folyamatnak lehetünk tanúi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

Kombi Mercedes S-osztály? Igen, 39 éve készült ilyen

Kombi Mercedes S-osztály? Igen, 39 éve készült ilyen

Strasbourg szerint a fokozott rendőri ellenőrzés nemzetközi egyezményt sért

Strasbourg szerint a fokozott rendőri ellenőrzés nemzetközi egyezményt sért