Tetszett a cikk?

Az első félévben 1041 milliárd forinttal gazdagította a büdzsét a Vám- és Pénzügyőrség, miközben a költségvetési törvény egész évre 1300 milliárd forintos bevételi tervet irányoz elő a szervezet számára.

Nagy János, a pénzügyőr vezérőrnagy elmondta, hogy a legtöbb pénz, összesen 400 milliárd forint, az üzemanyagok jövedéki adójából folyt be a szervezet kasszájába. Ezt követi a dohányáru 140 milliárd forinttal és az alkoholtermékek, mintegy 40 milliárd forinttal. Emlékeztetett arra, hogy május elsejétől a VPOP legfőbb feladatává a jövedéki adóztatás és a jövedéki ellenőrzés vált. Ugyanis az importált termékek után az áfát már az APEH szedi be. A szervezeti változásokat ismertetve közölte, hogy országszerte valamennyi megyeszékhely vámhivatala, úgynevezett fővámhivatallá alakul megyei hatáskörrel; a többi vámhivatal a fővámhivatalok kirendeltségeként működik tovább. A változás, reményeik szerint hatékonyabbá teszi a munkát és csökkenti a szervezeten belüli adminisztrációt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elképesztő mennyiségű koronavírusteszt az ára a nemzetközi filmforgatásoknak Magyarországon

Elképesztő mennyiségű koronavírusteszt az ára a nemzetközi filmforgatásoknak Magyarországon

Sörtörvény: nem tudni, kötelesek-e egymás sörét árulni a kisüzemi főzdék

Sörtörvény: nem tudni, kötelesek-e egymás sörét árulni a kisüzemi főzdék

Nem fertőzték meg ellenfeleiket a koronavírusos pólósok

Nem fertőzték meg ellenfeleiket a koronavírusos pólósok