Tetszett a cikk?

Az öt szállító súlyosan megszegte a program keretszerződését - közölte az oktatási tárca. A kizárások nem érintik a vásárlók adó-visszaigényléseit.

Az oktatási tárca a Dunaweb Internet-Szolgáltató Számítástechnikai Kft.-t, a Robohardware Elektronikai Szolgáltató Kft-t, a Tom-Technik Kereskedelmi Szolgáltató Kft.-t, az Unitel City Computer Számítástechnikai Kft.-t és az EMJ Hungary Számítástechnikai, Kereskedelmi Szolgáltató Kft.-t zárta ki a Sulinet Expressz programból - közölte a minisztérium azt követően, hogy a közelmúltban lezárult a program második ellenőrzése.Az ellenőrzés során azt vizsgálták, hogy a 2003. június 30-tól 2004. április 30-ig értékesített számítógépek processzorainak beszerzésekor a keretszerződésekben rögzített módon járt-e el a szállító. A tárca szerint a programban részt vevő cégek beszerzéseinek túlnyomó többsége a keretszerződésnek megfelelően történt, ugyanakkor az öt szállító súlyosan megszegte a keretszerződést, akikkel szemben a minisztérium a keretszerződésben foglalt legsúlyosabb szankciót alkalmazza, azaz kizárja őket a programból.A kizárások nem érintik a vásárlók adó-visszaigényléseit. A minisztérium, illetve a program lebonyolítását irányító Educatio Kht. rendszeresen ellenőrzi a Sulinet Expressz Programban részt vevő cégeket, s az eddigi kettő vizsgálatot még ebben az évben további négy követi. S a most kizárt cégek negyvenöt nap múlva ismét benyújthaják pályázatukat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King

Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért

Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért