Tetszett a cikk?

A bankközi devizapiacon kedden délután 251,00/10 forinton jegyezték az eurót, több mint egy forinttal magasabban a 248,95/249,05 forintos hétfő délutáni árfolyamnál.

A forint 11,09 százalékon állt az intervenciós sáv erős oldalán, 72 bázisponttal gyengébben a hétfői helyzeténél. A kereskedők szerint a forgalom nem volt túl jelentős, de e forint markánsan gyengült egész nap. Az euró/forint kurzus a nap túlnyomó részében 250,60 és 250,90 forint körül volt, az amerikai piacok nyitása után pedig átlépte a 251 forintos határt is, ami több mint négy forinttal haladja meg a múlt hét második felének 246,50-247,0 forintos euró kurzusát.A kereskedők továbbra is a politika számlájára írják a magyar valuta gyengülését. Mint mondták, a külföldiek számára úgy tűnik, kevéssé meggyőzőek a kormányválságot cáfoló megnyilvánulások. A dollár nemzetközi hatásokra 208,55/75 forintig erősödött a hétfői 206,50/65 forintról.A forintpiacon az overnight kamat 11,30/50 százalékos szintje lényegében megegyezett a hétfőivel. A bankok a lejáró 220,1 milliárd forintnál mintegy 50 milliárd forinttal kevesebbet, 174,2 milliárd forintot helyeztek el a jegybankban két hétre, így a likviditás bővülése a rövid lejáratú kamatok csökkenését eredményezheti szerdától. A hosszabb lejáratokon a forint gyengülésével párhuzamosan 10-15 bázisponttal emelkedtek a kamatok.Az állampapírok másodpiacán 5-10 bázisponttal tovább emelkedett a hozamszint. A három hónapos diszkont-kincstárjegy aukción az utóbbi időben megszokottnál kisebb, mindössze kétszeres kereslet volt, a 35 milliárd forintnyi mennyiséget 11,40 százalékos átlaghozammal értékesítette az ÁKK, ami 26 bázisponttal magasabb a hétfői három hónapos referenciahozamnál. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bezártsággal és egyedülléttel küzdenek a járvány alatt a magyar diákok

Bezártsággal és egyedülléttel küzdenek a járvány alatt a magyar diákok

Nagyot csökkent az új fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

Nagyot csökkent az új fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

Egy hiba miatt telefonszámokat lehetett kiszipkázni a TikTok rendszeréből

Egy hiba miatt telefonszámokat lehetett kiszipkázni a TikTok rendszeréből