Tetszett a cikk?

Az unióhoz májusban csatlakozott három legnagyobb ország, Csehország, Lengyelország és Magyarország kezd veszíteni vonzerejéből a külföldi befektetők szemében a térség kisebb államaihoz képest.

A Handelsblatt német gazdasági lap ismerteti a Deka-Bank elemzését, amely megállapítja hogy Szlovénia, az egykori mintaország most a legrosszabb helyen van, feljött viszont a lista élére Szlovákia, Litvánia és Lettország. Ez a három ország szinte minden mutatót tekintve jól áll.Szlovákia főképp azért kapott kedvező osztályzatot, mert igen alacsony a bér és magas a termelékenység, ami az országot vonzóvá teszi a munkaigényes tömegtermelés számára.A tanulmányban Közép-Kelet-Európa jelenlegi és jövőbeli EU-tagjainak gazdasági helyzetét elemezték száz nappal az EU-bővítés után 18 gazdasági mutató alapján, elsősorban a német vállalatok szemszögéből. A cél az volt, hogy a térségben terjeszkedni kívánó vállalatoknak segítséget adjanak a lehetséges helyszín kiválasztásánál.Mint Dietmar Hornung, a Deka-Bank kelet-európai szakértője elmondta, a jogbiztonság növekedésének köszönhetően a kisebb cégek is érdeklődnek a térség iránt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még tovább csökkentek az albérletárak

Még tovább csökkentek az albérletárak

Elkezdték törölni az SZFE-hallgatók korábbi jegyeit és gyakorlati eredményeit

Elkezdték törölni az SZFE-hallgatók korábbi jegyeit és gyakorlati eredményeit

Brexit-hatás: a Cityben drámai mértékben csökkentek az új munkahelyek

Brexit-hatás: a Cityben drámai mértékben csökkentek az új munkahelyek