Tetszett a cikk?

Az idén az első felében a kereskedelmi szálláshelyekre érkező 1,3 millió külföldi vendég 4,2 millió vendégéjszakát töltött el, a vendégek száma 11, az éjszakák száma 6 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Az év első hat hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek 82,2 milliárd forint bevételt realizáltak, ez folyó áron 16 százalékkal több, mint 2003 első hat hónapjában.Az idén január-májusban 2,071 millió vendég, 5,467 millió vendégéjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken: az előbbi 5,6 százalékkal, az utóbbi 5,1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.Tavaly az első félévben a kereskedelmi szálláshelyeken a turisták 7,1 millió vendégéjszakát töltöttek el, 3 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Rich Lesser: Szénadót mindenhova!

Rich Lesser: Szénadót mindenhova!

Kijelzőt tenne a billentyűzet helyére az Apple a MacBookokban

Kijelzőt tenne a billentyűzet helyére az Apple a MacBookokban