Tetszett a cikk?

A debreceni önkormányzat az adófizetők pénzéből a Demokrata című hetilap budapesti jubileumi gáláját - jelentette ki Kovács László SZDSZ-es helyi önkormányzati képviselő kedden Debrecenben. Az érintett cég vezetője szerint jó üzletet kötöttek.

"A debreceni városvezetés az egyik gazdasági társaságán keresztül nyújt támogatást Magyarország vezető konzervatív hetilapjának" - mondta sajtótájékoztatóján a politikus. A szabad demokrata Kovács László azt kifogásolta, hogy egy konzervatív hetilap behatárolt közönsége részére szervezett programot támogat az Aquaticum Debrecen Termál és Wellness Hotel, amely szálloda a Debreceni Gyógyfürdő Kft. részeként üzemel."Ez a gazdasági társaság a Debreceni Vagyonkezelő Rt. egyik tagvállalata. Az rt. pedig a Debrecen vagyonát kezelő gazdasági társaság, amelyre azért bízták az önkormányzat vagyonát, hogy a város és lakói érdekében működtesse, hasznosítsa azt" - fűzte hozzá. Kovács szerint elfogadhatatlan, hogy a város adófizetőinek pénzéből támogatja a fideszes városvezetés egy nyíltan jobboldali hetilap budapesti előfizető-toborzó rendezvényét."A Demokrata azzal keresett meg bennünket, hogy a közelgő jubileuma alkalmából szeretnének öt személynek egy-egy napos pihenést kisorsolni a gyógyfürdő termál hotelében, s ennek fejében hirdetési felületet biztosítanak a lapban" - mondta Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója az elhangzottakra reagálva. Fazekas közölte, számos napi és hetilapban jelenik meg hirdetésük, s nem aszerint, hogy valamelyik lap jobb-, vagy baloldali. Az igazgató szerint jó üzletet kötöttek, ugyanis az öt éjszakáért - ami önköltségi áron a cégnek mintegy 35 ezer forintba kerül - 2 millió forintos hirdetési lehetőséget biztosítanak a lapban: 5 alkalommal a lap belső oldalán féloldalas hirdetést jelentethet meg a cégük. Fazekas Lajos elmondta még, hogy egy fillérrel sem támogatják a lap rendezvényét, viszont a kisorsolandó vendégéjszakák fejében jelentős anyagi előnnyel járó hirdetési felülethez jutottak.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biden azt ígérte, 2030-ra megfelezik az USA károsanyag-kibocsátását

Biden azt ígérte, 2030-ra megfelezik az USA károsanyag-kibocsátását

Kamu maszturbálós videókkal zsarolnak magyar állami intézményeket az interneten

Kamu maszturbálós videókkal zsarolnak magyar állami intézményeket az interneten

Már videón is látható, ahogy helikoptert reptet az emberiség a Marson

Már videón is látható, ahogy helikoptert reptet az emberiség a Marson