Tetszett a cikk?

A politikai-pénzügyi lap maga is szélsőségesnek tartja e hasonlatát, de megjegyzi, hogy a Kiss Péter és a Gyurcsány Ferenc képviselte irányvonal között is éles a különbség.

A magyar szocialistáknak a kormányfőválasztáskor Leonyid Brezsnyev egykori szovjet pártfőtitkár egyfajta fiatal változata, illetve egy Tony Blair brit miniszterelnökhöz hasonló politikus között kell dönteniük a Financial Times című brit lap szerint. Kiss Pétert a színfalak mögött mozgó stratégaként írja le Christopher Condon cikkíró, hozzátéve, hogy a magyar sajtóban színtelen apparatcsikként emlegetik őt, aki kész a jelenlegi helyzet védelmezésére.A gazdag vállalkozó Gyurcsány Ferenc viszont külön utakon is kész járni annak érdekében, hogy dinamikus új arculatot adjon a pártnak. Gyurcsány Blairhez hasonlóan régóta állást foglal az MSZP reformja és a brit miniszterelnök meghirdette - a testületi szocializmus és a teljesen szabad kapitalizmus közötti - harmadik út magyarországi megteremtése mellett.A miniszterelnök megválasztása a lap szerint a pártvezetésért folyó harcot is befolyásolja, összecsap a szocialisták régebbi, a nyolcvanas évek végén hatalomra került generációja a fiatalabb tagokkal, akik korszerűsíteni akarják a magyar baloldalt.A parlamenti választások még ugyan csaknem két évre vannak, de sok megfigyelő hangoztatja azt, hogy a rohamosan csökkenő népszerűségű szocialistáknak új arcokra és ötletekre van szükségük ahhoz, hogy elkerüljenek egy nagyarányú vereséget 2006-ban - teszi hozzá a lap, amely szerint a népszerűség csökkenése mellett különösen súlyos gondot jelent az, hogy az MSZP legrendíthetetlenebb támogatói az idősebb szavazók közül kerülnek ki. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A 2019-ben alapított cégek is kérhetik az újraindítási gyorskölcsönt

A 2019-ben alapított cégek is kérhetik az újraindítási gyorskölcsönt

A részben általa tervezett Land Rover viszi utolsó útján Fülöp herceget

A részben általa tervezett Land Rover viszi utolsó útján Fülöp herceget

Szlovákia enyhít a korlátozásokon, megnyithatnak az üzletek, istentiszteletre is lehet menni

Szlovákia enyhít a korlátozásokon, megnyithatnak az üzletek, istentiszteletre is lehet menni