Tetszett a cikk?

A Fidesz szerint a főpolgármester adóbevallása, vagyoni helyzete és vagyonbevallása között "égbekiáltó" ellentmondások lelhetők fel.

A Fidesz azt kéri az APEH elnökétől, hogy azonnali hatállyal indítson vizsgálatot Demszky Gábor SZDSZ-es politikus adóbevallása ügyében - közölte Szijjártó Péter parlamenti képviselő. A Fidesz szerint a főpolgármester adóbevallása, vagyoni helyzete és vagyonbevallása között "égbekiáltó" ellentmondások lelhetők fel - mondta a fideszes politikus.Szijjártó Péter a parlament pénteki rendkívüli ülésén azonnali kérdésében arról érdeklődött, hogy a pénzügyminiszter kezdeményez-e adóhatósági vizsgálatot Demszky vagyonnyilatkozata alapján. Arra hivatkozott: a főpolgármester 671 ezer forintos fizetést és 201 ezer forintos költségtérítést kap, ugyanakkor három budakeszi ingatlannal és horvátországi nyaralóval is rendelkezik.Draskovics Tibor pénzügyminiszter válaszában kiemelte: politikai szempontok alapján nem avatkozik az adóhivatal vagy más hatóság munkájába.Czuk Dorottya, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta: furcsa lenne, ha az APEH politikai szempontok alapján döntene vizsgálat indításáról, márpedig a Fidesz ezt szeretné. Mint mondta, Demszky Gábor nemrég nyilvánossá tette vagyonnyilatkozatát, így az elmúlt 14 év alatti ingatlanvásárlásai világosan nyomon követhetők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendőrségi ügy lett abból, hogy nem ellenőrizte a kölcsön kapott autót egy kiskőrösi férfi

Rendőrségi ügy lett abból, hogy nem ellenőrizte a kölcsön kapott autót egy kiskőrösi férfi

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.

220 milliót nyert valaki a hatos lottón

220 milliót nyert valaki a hatos lottón