Tetszett a cikk?

A nézettségi versenyben eddig a két országos kereskedelmi csatorna mögött álló Magyar Televízió (MTV) adását nézték a legtöbben a múlt hét végén zárult olimpia alatt.

A teljes népesség körében a nézettséget tekintve 25,9 százalékot ért el az MTV, szemben a két országos kereskedelmi csatorna - az RTL Klub és a TV2 - 22,4 és 23,5 százalékos eredményével - közölte Csorba Mária az AGB Hungary adatai alapján. A hirdetők által előnyben részesített 18-49 éves korosztály körében 24,3 százalékos eredményével az MTV ugyancsak megelőzte az RTL Klubot (23,5 százalék) és a TV2-t (23,8 százalék).Az országos televíziós csatornák nézettségi rangsorát az utóbbi hónapokban az RTL Klub vezette, a második a TV2, a harmadik az MTV volt.Már az olimpia első hetében többen nézték az MTV-t, mint bármely kereskedelmi televíziót, a második héten pedig tovább nőtt az MTV előnye - írja az origo. Ez a lap szerint annak is betudható, hogy az aranyreménnyel vízre szálló kajakosok, kenusok csak a versengés vége felé kapcsolódtak be a versengésbe, de a napi beszélgetésekben is gyakori témaként felbukkanó, egyre dagadó doppingbotrány is egyre több embert irányított a napi 8-10 órában sportot sugárzó csatornára.A vasárnapi vízilabdadöntőt és a záróünnepséget is igen sokan látták. Általában a nagy téttel bíró, kiemelkedő, jól reklámozott sportesemények is nagy nézettséget hoznak, elég Kovács István, Erdei Zsolt bokszmérkőzéseire, vagy a futballválogatott jelentősebb meccseire gondolni.Az athéni ötkarikás játékok kezdete előtt tett bejelentések szerint az MTV mintegy 250, a Duna Televízió több mint 100 órányi közvetítést tervezett sugározni az olimpiáról, míg az RTL Klub - mint azt Kotroczó Róbert hírigazgató közölte - "a híradók keretein belül" foglalkozik a témával olyan terjedelemben, "ahogy az esemény adja". A TV2 - "minden este rövid, körülbelül 10-15 perces összefoglalók" keretében foglalkozott az eseménnyel Lóránt Gergely marketing és pr-vezető korábbi tájékoztatása szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyot nőhet a tej, tojás és a hús ára, akár 1800 forint is lehet egy kiló csirkemell

Nagyot nőhet a tej, tojás és a hús ára, akár 1800 forint is lehet egy kiló csirkemell

Koronavírus: 199 beteg meghalt, 1645 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 199 beteg meghalt, 1645 új fertőzöttet találtak

EMA: A Johnson & Johnson vakcináinak igen ritka mellékhatása lehet a vérrögképződés

EMA: A Johnson & Johnson vakcináinak igen ritka mellékhatása lehet a vérrögképződés